У нас нежният пол обикновено чака почивните дни, за да

...
У нас нежният пол обикновено чака почивните дни, за да
Коментари Харесай

Ето как турските жени чистят къщата си – невероятни факти, никога няма да ги разберем!

У нас нежният пол нормално чака почивните дни, с цел да почисти къщата, а от време на време и пропущаме, в случай че не сме в въодушевление. Повечето турски дами обаче всекидневно или най-малко два пъти седмично почистват нещата от „ общ ” темперамент: търкат до искра прозорците, мият пода и ловко се отърват от праха даже на най-недостъпните места.

Нека разберем за какво турските домакини са захласнати от почистванетои ще ви разкрием всички секрети на съвършената непорочност на един характерен истанбулски апартамент.

Има няколко аргументи за тази „ фикс идея “ за ред и чистота в къщата:

Първо, според формалните отчети делът на работещите дами в Турция е едвам 26,3%, което е доста по-ниско от това в Европейски Съюз. Следователно по-голямата част от женското население на страната е напълно фокусирано върху семейството. Второ, турските дами не одобряват чистенето като обвързване или тежко задължение. За дамите общото разчистване е занимание, елементарен метод да прекарват времето си, създавайки уют и комфорт в къщата. Трето, турците постоянно си вървят на посетители без предизвестие. Роднини и другари могат да се появят във всеки един миг, тъй че домакинята постоянно е авансово подготвена за непредвидени визити. Четвърто, обсебеност от публичното мнение. Никой няма да вини една жена, че няма скъпа козметика в банята си, само че в случай че сред плочките на пода има нечистотия, на следващия ден сутринта целият блок ще разбере за това.

Тайните на безупречната непорочност на турския дом

През вековете на такова устройство на живот, домакините са се научили да вършат общо разчистване единствено за два часа. Ето няколко хитринки за разчистване на дома, които би трябвало да разгледате по-отблизо.

Прозорци

В международен мащаб прозорците се мият към един път месечно, само че стъклата при туркините се търкат до искра всяка седмица по време на естественото разчистване и по едно и също време с това се перат завесите. Така че в жилището на турските дами постоянно има доста слънчева светлина, а завесите не събират прахуляк с години.

Баня

Банята на домакинята се почиства всекидневно. Кранчетата и хромираните детайли се натриват освен с разнообразни химически съединения с хлор, само че и с оцет за по-голяма непорочност. Изсъхналите капчици върху мивката или огледалата са просто неприемливи, тъй че те се избърсват след всяка приложимост.

 разчистване баня

Подове

Турските дами почистват с прахосмукачка всеки ден, като избутват всички мебели, които стоят на пътя (диван и ледник също). Те се пробват да мият подовете с разнообразни ароматизирани артикули, защото се счита, че е чисто там, където мирише прелестно.

Килими

Турски апартамент без килими е място от паралелна галактика. Всяка къща има най-малко два. Те се изтупват деликатно три пъти седмично. По време на огромни празници и фамилни тържества те се покриват със специфична забрадка, с цел да се запазят чисти допустимо най-дълго.

 разчистване килим

Мебели

Всички лавици, шкафове за съдове, дивани, маси и даже пералня са покрити с дантелени салфетки, покривки и калъфи, които се перат всяка седмица. Тези покрития защищават повърхностите от прахуляк и упорити петна.

Балкон

Тази част от жилището се почиства всекидневно, изключително през лятото. За турците балконът не е склад за всевъзможни отпадъци, а място, където можете да вечеряте със фамилията си, да дишате чист въздух и да се насладите на безоблачен ден.

 туркиня непорочност

Кухня

В кухнята турките не стопират да чистят. За тях измиването на фурната, цялото наличие на шкафовете и съдовете, които се изнасят единствено на празници, е норма. Освен това домакините постоянно ревизират продуктите, в това число подправки и зърнени храни за изтекла валидност.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР