У нас настъпи взрив. Има криза, но тя не е

...
У нас настъпи взрив. Има криза, но тя не е
Коментари Харесай

Елена Поптодорова: У нас настъпи взрив

„ У нас настъпи гърмеж. Има рецесия, само че тя не е злополука. Аз различавам сред двете К. Има способи тази рецесия да се овладее. Но дали това ще се случи, следва да забележим. Нужни са и воля, и умения ”. Това сподели в ефира на предаването „ Твоят ден ” на NOVA NEWS Елена Поптодорова, вицепрезидент на Атлантическия клуб и някогашен дипломат на България в Съединени американски щати. 

Миналата седмица тя е била в Съединени американски щати и за приемането на обстановката в България оттатък Океана разяснява: „ Неспокойно се гледа на страната ни напоследък, тъй като имаме привличащо обезпокоително деяние по тематиките за войната в Украйна и за Северна Македония. И по двете досиета не съумяваме да дадем убеденост на нашите съдружници и сътрудници Европейски Съюз и НАТО, че България организира поредна политика ”.

Елена Поптодорова разяснява и подготвяната промяна на американския дипломат у нас. „ Това е откритата традиция и практики на администрацията на Съединени американски щати - промяната на дипломат да става на три години, а след приключване на втората, да стартира търсене. В случая с госпожа Мустафа тази процедура дори закъснява. Смяната се афишира в изборна година за Съединени американски щати ", акцентира Поптодорова и предвижда, че Херо Мустафа може да влезе и в последваща година като дипломат у нас.

След визитата на Олаф Шолц в София по тематиката за Северна Македония и участието ѝ в Европейски Съюз Поптодорва разяснява, че „ това не е напън, а ходатайство ”.

„ Ние сме изпаднали в някакво раздвояване на личността. България е оповестила неведнъж за собствен външнополитически приоритет влизането на Северна Македония в Европейски Съюз. Но в този момент сме по средата – да, желаеме това, само че слагаме условия, които не могат да бъдат изпълнени в толкоз къс период ", разяснява Поптодорова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР