У нас има много бизнес асоциации. Имаме национално представителни структури,

...
У нас има много бизнес асоциации. Имаме национално представителни структури,
Коментари Харесай

Нужна е нова бизнес организация

У нас има доста бизнес асоциации. Имаме национално представителни структури, които вземат участие в тристранния разговор с държавното управление и синдикатите, като Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), Българската Стопанска Камара (БСК), Българската търговско-промишлена палата (БТПП) и Асоциацията на индустриалния капитал.

Имаме и голям брой браншови организации и асоциации на задгранични инвеститори- Съединени американски щати (Българо-американската комерсиална камара), Германия (Германо- Българска индустриално комерсиална камара) Скандинавските страни (Българо- Скандинавска комерсиална камара) и доста други.

Въпреки толкоз доста организации разговорът на бизнеса с политическата класа е неефикасен. Вината за това е и в двете страни- липсва предпочитание, структури и ясна регулация.

За да стигнем до обстановката в която Президент и Правителство стартират да приказват за нова икономическа политика без да са чули представителите на бизнеса…

Отварянето на тази тематика дава опция разговорът сред политици и бизнес да бъде предифиниран, тъй че да даде позитиви и на двете страни и на обществото.

 

Целият текст можете да прочетете в новия брой на списание " Мениджър ".
Автор: Ясен Гуев
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР