У нас и в Сърбия почти няма грип. Грип има

...
У нас и в Сърбия почти няма грип. Грип има
Коментари Харесай

У нас и в Сърбия почти няма грип: Кантарджиев

" У нас и в Сърбия съвсем няма грип. Грип има в Румъния, в Гърция е едва, в Турция също има. Три са инфекциите, които ще са на публично внимание в последните месеци. Нищо ужасно няма, нищо по-различно от предходните обстановки. Януари може да чакаме прочут растеж на заболеваемостта. Ние да вършим каквото считаме за вярно, да става каквото ще ”.

Това съобщи в ефира на " Твоят ден " по NOVA NEWS проф. Тодор Кантарджиев.

За персоналното здраве той предложи да одобряваме доста течности, изключително, в случай че усетим първите признаци на простуда или да се хапва лимон със сода след ястие. Почивка и положително въодушевление са положителните съпътстващи лекарства, сподели с усмивка професорът.

Когато има болежка в гърлото, зачервено гърло, лимфни възли може да се стигне до ангина. При стрептококова ангина няма кашлица. Има ли кашлица, да мислим за вирусни аргументи, изясни той.

" Големият пик (на грипа) чакам в края на февруари. В страната ни няма епидемиологично разпространяване на грип. За Ковид към момента сме на остарелия вид на Омикрон ”, изясни той.

" Хубаво е да си мием ръцете, да слагаме маски, където има повече хора. От 2-3 години се приказва за новата хигиена на кихане и кашляне. Преди 50 година ни учеха – като кихаш и кашляш да си кашляш в личната кърпичка ”, изясни Кантарджиев.

Според него до момента в който хората са били с маски е имало понижение на респираторните болести.

За множеството случаи на умряли деца във Англия той сподели, че стрептокока е бацил, който може да направи доста тежки инфекции.

" До 40-те години, когато излиза пеницелина, този бацил е причинявал огромни вреди в лечебните заведения. Антибиотиците работят в ръцете на квалифицирани лекари. Лекарите да лекуват с същинските антибиотици, не с трета генерация. Грешните антибиотици са причина за високата смъртност във Англия ”, сподели Кантарджиев.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР