У нас и в Сърбия почти няма грип. Грип има

...
У нас и в Сърбия почти няма грип. Грип има
Коментари Харесай

Кантарджиев: Няма епидемично разпространение на грип

„ У нас и в Сърбия съвсем няма грип. Грип има в Румъния, в Гърция е едва, в Турция също има. Три са инфекциите, които ще са на публично внимание в последните месеци. Нищо ужасно няма, нищо по-различно от предходните обстановки. Януари може да чакаме прочут растеж на заболеваемостта. Ние да вършим каквото считаме за вярно, да става каквото ще ”.
Прочетете още
Това съобщи проф. Тодор Кантарджиев. За персоналното здраве той предложи да одобряваме доста течности, изключително, в случай че усетим първите признаци на простуда или да се хапва лимон със сода след ястие. Почивка и положително въодушевление са положителните съпътстващи лекарства, сподели с усмивка професорът.

Когато има болежка в гърлото, зачервено гърло, лимфни възли може да се стигне до ангина. При стрептококова ангина няма кашлица. Има ли кашлица, да мислим за вирусни аргументи, изясни той.

„ Големият пик (на грипа) чакам в края на февруари. В страната ни няма епидемиологично разпространяване на грип. За Ковид към момента сме на остарелия вид на Омикрон ”, изясни той.

„ Хубаво е да си мием ръцете, да слагаме маски, където има повече хора. От 2-3 години се приказва за новата хигиена на кихане и кашляне. Преди 50 година ни учеха – като кихаш и кашляш да си кашляш в личната кърпичка ”, изясни Кантарджиев.

Според него до момента в който хората са били с маски е имало понижение на респираторните болести.

За множеството случаи на умряли деца във Англия той сподели, че стрептокока е бацил, който може да направи доста тежки инфекции.

„ До 40-те години, когато излиза пеницелина, този бацил е причинявал огромни вреди в лечебните заведения. Антибиотиците работят в ръцете на квалифицирани лекари. Лекарите да лекуват с същинските антибиотици, не с трета генерация. Грешните антибиотици са причина за високата смъртност във Англия ”, сподели Кантарджиев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР