У нас хазартът се облага, както в останалите членки на

...
У нас хазартът се облага, както в останалите членки на
Коментари Харесай

Законът за хазарта на Симеонов мина на първо четене в комисия

У нас хазартът се полза, както в останалите членки на Европейски Съюз. Това стана ясно от коментара на Людмила Петкова, специалист в Министерството на финансите и някогашен заместник-министър на финансите, преди съвещанието на бюджетната комисията в Народното събрание, която се зае с импортираните от Валери Симеонов промени в Закона за хазарта.

Възприет е по-справедлив режим на облагане, по думите й. Амбицията на МФ е да се подсигурява равнопоставено облагане на всички играчи на пазара с
хазарт.

В същото време онлайн
хазарта не може да се полза с корпоративен налог. Пред депутатите вносителят Валери Симеонов аргументира нуждата от въвеждане на предлаганите от него ограничения. Частните играчи на пазара с хазарт не били длъжни да внасят средства за развиване на спорта. Редно е страната да си вземе назад тази активност и по този метод да се обезпечи развиването на спорта и здравето на нацията, желае водачът на НФСБ.

Той не желае
хазартни и лотарийни игри да се продават в магазини и бензиностанции, а единствено в лицензирани обекти. Също по този начин те би трябвало да са надалеч от образователни заведения. Със закона се лишават лицензите на частните оператори на хазарт. Дори и по-късно обаче те ще са длъжни да си изплатят облагите на хората.

Без особени диспути законът мина на първо четене. " За " бяха ръководещите, а " въздържал се " бяха от Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия.

Припомняме, през вчерашния ден беше оповестена сумата от 210 млн. лева за интервала от 2014 до 2019 година, в случай че хазартните игри са плащали по този начин, както е плащал Българския състезателен тотализатор. Прокурорите, които влязоха в Комисията по
хазарта, резервираха безмълвие и не разясниха пред публицистите.

Акцията в Комисията по
хазарта съответства с прокарването на предложенията за промени в Закона за хазарта за повторно от страна на водача на НФСБ, откакто през 2018 година той не събра задоволително поддръжка измежду депутатите. По думите на Симеонов сега той обаче разполага с поддръжката както на премиера Борисов, по този начин и на финансовия министър Владислав Горанов.

Спортният министър Красен Кралев също изрече вяра, че по този метод българският спорт ще получи по-достойно финансиране. /news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР