У нас днес честваме Деня на конституцията и 143 години

...
У нас днес честваме Деня на конституцията и 143 години
Коментари Харесай

Отворени врати в парламента - на поста председател за няколко минути

У нас през днешния ден честваме Деня на конституцията и 143 години от приемането на първия български закон. По този мотив Народното събрание отвори вратите си за всички, които желаят да влязат в постройката и да видят къде се взимат най-важните решения в страната.

Хората видяха от близко и експозиция с подредените оригинали на Търновската и Сребърната конституция. В изложбата имаше и движимости на ръководителя на Учредителното заседание Екзарх Антим I.

И той се споделя Никола, само че да седне на председателския стол за него е допустимо единствено през днешния ден. Поне към този момент. Въпреки това той към този момент има начертан проект и хрумвания.

" Ако бях ръководител на Народното събрание, бих желал да има по-малко домашни и по-дълги ваканции ", декларира Никола.

Идеята му незабавно събра утвърждението на депутатите.

Нямаше " срещу ", " въздържали се " също. А актуалният ръководител на Народното събрание приветства първите посетители в Народното събрание.

" Да си пожелаем българският парламентаризъм да върви все напред и нагоре и всеки да дава в тази тенденция каквото може. Едни от вътрешната страна, други извън ", съобщи ръководителят на Народното събрание Никола Минчев.

" Моята рецензия към тези дни - парламентаризмът в България е, че болшинството на моменти не е ясно дали тъкмо това прави, което му е работата - да взима решения. Видяхме, че на няколко пъти не съумяха да вземат решения ", добави Екатерина Михайлова, народен представител в няколко Народното събрание.

" Не им е елементарно. Трябва да вземат решение доста въпроси - с инфлацията. Но мисля, че има развиване и в най-скоро време те ще решат тези въпроси ", добави Никол, студентка по право в Нов български университет.

" Ново възприятие, което надали можеш да изпиташ всеки ден и сигурно е прелестно да бъдеш на едно ново място, да видиш по какъв начин хората стоят всеки ден и разискват значими неща за страната ", сподели още Константина, 10 клас, ПГО " Княгиня Мария Луиза ".

И безспорно, с цел да се развива добре една страна, е значимо да има последователност.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР