У гостите, които изслушваме за казуса Нотариуса“, има притеснение да

...
У гостите, които изслушваме за казуса Нотариуса“, има притеснение да
Коментари Харесай

Никола Минчев: Ще изслушаме Борислав Сарафов за Мартин Божанов-Нотариуса

„ У гостите, които изслушваме за проблема „ Нотариуса “, има терзание да споделят обществено имена без да могат да посочат изрично доказателство. Въпреки това ни дават тенденция къде да търсим – какви преписки има формирани против магистрати в Софийската градска прокуратура, какво се е случило с тяхното кариерно развиване “.

Това сподели в предаването „ Лице в лице “ по bTV Никола Минчев от „ Продължаваме промяната – Демократична България “, ръководител на комисията в Народното събрание за следствие на мрежата към Мартин Божанов-Нотариуса.

„ Много е значимо комисията да свети и осветява разнообразни елементи и ъгли на проблема. Това прави по-трудно замитането му от органите, които са способени. Налага се проверяващите да се саморазследват. Затова е необходим страничният взор, с цел да няма замитане “, добави той.

„ Всичко ни интересува, което е обвързвано с Нотариуса, с Пепи Еврото. Има обществени данни, че Любена Павлова, някогашната брачна половинка на Пепи Еврото, е имала пълномощие от Нотариуса да подписа договорка сама със себе си. Това демонстрира сериозна връзка сред двете групи. Ще проверяваме толкоз обратно, колкото ни заведат документите. Има дейности, почнали много обратно във времето. Ще разпитаме и. ф. основен прокурор Борислав Сарафов. Все още не сме стигнали до него. Въпросите са – какво се прави сега и какво се е предписание до момента. Ако е нищо – за какво? Около Мартин Божанов-Нотариуса изкача името на Велимир Атанасов, на Калин Чанков, Емил Писков “, акцентира Никола Минчев.

„ Меморандум на раздора “

„ В меморандума няма нищо толкоз скандално. . Това не може да докара до добър резултат. Целта е да реализираме устойчиво ръководство на страната “, уточни той.

„ Най-важното, върху което би трябвало да се съсредоточим, е наличието на документа. Това, което напряга Движение за права и свободи, е, че партията не се загатва в меморандума. Той урежда ръководството сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Това е разумно, защото двете групи имат безусловно болшинство в Народното събрание (над 121 депутати – бел. ред.). Изрично е записано в меморандума, че не следва да се употребяват „ плаващи “ болшинства, с цел да се прокарват ползи, разнообразни от тези, към които се сплотяват двете групи. В началото на годината Десислава Атанасова сподели, че Движение за права и свободи ще има една трета от регулаторите. Тогава не го дефинираха като „ делкане “. Сега приказваме за механизъм, по който да бъдат попълнени регулаторите “, разяснява Минчев.

„ Логиката на едно ръководство е то да откри поддръжка. Тя се търси в границите на 121 представители. Това се търси като болшинство. Винаги българските държавни управления са избирани с такова. Това не пречи регулаторите да се попълнят, за които се изисква квалифицирано болшинство от две трети “, сподели още той.
 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР