У голяма част от хората остава усещането, че кризата се

...
У голяма част от хората остава усещането, че кризата се
Коментари Харесай

Д-р Нигяр Джафер: Хората трябва да имат достъп до тест, който да не плащат от джоба си

" У огромна част от хората остава чувството, че рецесията се ръководи сама. Тя просто следва своята епидемиологична логичност. Усещането е за неустановеност и за това, че не се владее обстановката ", сподели доктор Нигяр Джафер, зам.-председател на Народното събрание, народен представител от Движение за права и свободи, член на парламентарната здравна комисия. Според нея на напред във времето излизат логистични проблеми - потребност от преструктуриране на лечебни заведения и така нататък
" Институциите би трябвало да се насочат към промяна на тези логистични проблеми, които стават очевидни ", посочи тя.
В предаването " 12+3 " доктор Джафер акцентира, че ограниченията, които се вземат, би трябвало да са учредени на стратегическа визия за реакция на такива провокации:
" Ние нямаме отговор за какво не се прави всеобщо тестване и България остава на последно място по тестване. Тестването е една от най-мощните противоепидемични ограничения. Не е просто мярка да да се направи моментна фотография на обстановката, а е мярка за ръководство на рецесията ".
 Нигяр Джафер: Медиците се изтощиха, няма стъпки за решение на казуса с фрагментите Нигяр Джафер: Медиците се изтощиха, няма стъпки за решение на казуса с фрагментите
Управлява ли България вярно рецесията, в която се намира? Това запитване насочи заместник-председателят на Народното събрание и народен представител от Движение за права и свободи д...
По думите на депутатката от Движение за права и свободи час по-скоро българският пациент би трябвало да има достъп до тест, който да не заплаща от джоба си.
" По груби калкулации, хората в България все още са платили сред 80 и 100 млн. лв. за проби от джоба си. Трябва да се създадат пунктове за тестване в цялата страна ", акцентира тя.
Зам.-председателката на Народното събрание съобщи, че би трябвало да има по-сериозни противоепидемични ограничения, които да бъдат наложени изрично.
Призивът на министъра на опазването на здравето лекарите медици да станат доброволци в лечебните заведения е прекрасен, само че доста просрочен, безапелационна беше доктор Джафер, който показа, че също като доброволец оказва помощ на собствен сътрудник доктор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР