У дома "Старт М" /Криводол/ стана отборен първенец в 4-ия

...
У дома "Старт М" /Криводол/ стана отборен първенец в 4-ия
Коментари Харесай

Пилотите на Старт М спечелиха рали кроса в Криводол /снимки/

У дома "Старт М " /Криводол/ стана екипен отличник в 4-ия кръг от рали кроса. На трасе №1 в България - писта "Строител " отборът на инж. Спас Спасов превъзхождаше противниците. 30 водачи взеха присъединяване в двудневната конкуренция. Състезанието беше намерено от кмета на община Криводол Петър Данчев. Към състезателите се обърна и националният представител от ГЕРБ инж. Дилян Димитров.
„ 30 водачи да желаят да карат в Криводол е позитивен знак за положителната организация в лицето на общината и притежателят на трасето инж. Спас Спасов. Не инцидентно писта „ Строител” е №1 в нашата страна”, сподели депутатът от Монтана.
Светослав Манастирски с "Мицубиши Лансер " завоюва в "Дивизия 1 ", като справедливо видя първи карирания байрак. Пилотът на Старт М се пребори с конкуренцията на съотборниците си Емил Минчев със "Субару Джъсти " и Минчо Борисов със "Субару Импреза ".
Публиката не съумя да види на финала един от най-агресивните водачи - Иван Живков-Пожарния от домакините. В една от квалификациите Пожарния, който водеше колоната, влезе с огромна скорост в първия завой след старта и се прекатурна през таван. За благополучие се отърва без драскотина. Иван Живков получи купа за най-атрактивен водач.
Ивайло Йончев от АМК Ботевград победи в "Дивизия 2 " с предно предаване. "Хонда "-та му изпревари водачите на Старт М Пламен Цветанов с "Опел Астра " и Валери Димитров с "Тойота Корола ".
Умелата езда през двата дни донесе на Цветелин Велков от криводолския клуб успеха в "Дивизия 3 " със задно предаване. Той завоюва конкуренцията със съотборника си Методи Тодоров-Муто с "BMW " и Андрей Стефанов с "Лада " от Ара Моторспорт /Габрово/.
На първите три места за купа "Лада " се подредиха Велков, Стефанов и Любомир Кючуков от Ара Моторспорт.
За първи път от много време публиката видя два полуфинала в "Дивизия 2 " и "Дивизия 3 ". Състезането бе прекъсвано на няколко пъти поради произшествия. Валери Димитров от домакините беше ударен от Симеон Велев от Ботевград. Неговата "Тойота " се наклони на двете десни гуми, само че Димитров съумя да я приземи и да продължи. За постъпката си пък Велев беше дисквалифициран от съдиите.
"Старт М " /Криводол/ завоюва отборната конкуренция. На второ място е вторият отбор на криводолчани, а трети остана АМК Ботевград. Тимовете на видинския Жико Моторспорт са 4-и и 6-и, а Ара Моторспорт е 5-и. Старт М към този момент има 90 т. в актива си и води със 17 на Ботевград. На трета позиция е Жико Министерски съвет с 63 пункта.
„ Нашият тим към този момент е едноличен лидер. Това е заслуга на всички водачи, за което им благодаря. Наблюдава се и още една позитивна наклонност - от съревнование на съревнование изместваме съперниците от предното предаване, където господства АМК Ботевград”, разяснява президентът на "Старт М " инж. Спас Спасов. Собственикът на пистата, неговият брат арх. Мариел Спасов и кметът Петър Данчев връчиха премиите на призьорите.
Следващият кръг в рали кроса е още веднъж в Криводол на 18 и 19 август.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР