У чебната година се удължава реално само за малко над

...
У чебната година се удължава реално само за малко над
Коментари Харесай

МОН: Учебната година се удължава за малко над 300 училища

У чебната година се удължава действително единствено за малко над 300 учебни заведения. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката.

Вторият образователен период за І до ІІІ клас завършва на 23 юни 2021 година, а за ІV до VІ клас – на 30 юни 2021 година Това планува заповед на някогашния министър на образованието и науката.

Учебната година се удължава действително единствено за малко над 300 учебни заведения, които в края на 2020 година са прекъснали краткотрайно образованието на учениците от І до VІ клас. Вместо постоянни образователни часове в електронна среда тогава те са предложили извънкласни и планови действия и/или поддръжка за превъзмогване на компликации при асимилиране на материала.

Останалите учебни заведения могат да употребяват спомагателните две седмици за учениците от ІV до VІ клас и надлежно три седмици за учениците от І до ІІІ клас по два метода:

- за наложителни занимания за децата с нужда от наваксване на образователен материал;

- за извънкласни действия по ползи за останалите възпитаници, присъединяване в които е по избор на родителите.

Всяко учебно заведение ще разгласява на уеб страницата си график за плануваните действия до формалния завършек на втория образователен период.

Заниманията с деца, които надвишават планувания преподавателски норматив, би трябвало да бъдат платени на учителите в границите на делегираните бюджети на учебните заведения, по планове и/или посредством общинските стратегии за стимулиране на действия и изяви на учениците.

Документите за приключен клас или стадий на образование ще бъдат издадени най-късно до седем дни от края на периода, без значение че образователните дни за съответния випуск в съответно учебно заведение може да са завършили по-рано. Четвъртокласниците ще получат удостоверенията си за приключен начален стадий на главно обучение на 1 юни 2021 година, с цел да имат опция да аплайват в гимназии с профили "Математика " и "Природни науки ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР