У бийство в офис разтърси Стара Загора. На 24 март

У бийство в офис разтърси Стара Загора. На 24 март ...

Убийството в Стара Загора: Разказ на близките


У бийство в офис разтърси Стара Загора. На 24 март беше убит криминално проявен млад мъж, служител във фирма за бързи кредити.

За първи път най-близките на жертвата и тези на задържания като извършител на убийството застават пред телевизионна камера.

Екипът на се опитада изясникакво стои зад убийството.

Драмата се разиграва в офис на улица в центъра на Стара Загорав късния следобед на 24 март. Сигналът към спешния телефон е подаден в 17:19 ч. Час по-рано жертвата, Станимир Иванов, идва за среща със своя партньор и работодател Владимир Василев, който по-късно е сочен за физическия извършител на убийството.

"Образувано е досъдебно производство по смисъла на член 115 по Наказателния кодекс който предвижда лишаване от свобода от 10 до 20 години. Работи се по няколко версии за убийството, като основната е именно финансови взаимоотношения и възникнал скандал между извършителя и пострадалия", каза Дичо Атанасов, окръжен прокурор на Стара Загора.

Във фаталния ден зад тази врата Станимир е очакван от началника си Владимир и неговия брат Милен. Братята бизнесмени са в конфликт със Станимир от близо месец, сочат разкази на свидетели.

За фаталният ден за пръв път разказва Десислава Николова - служител във фирмата за бързи кредити и заложни къщи и приятелката на Станимир.

"Той ми се обади да ми каже че Владо ни чака в офиса. И аз отидох до вкъщи да го взема. Той първи почука на вратата и влезна вътре. Аз изчаквах отвън във фоайето. После дойде и ми каза да вляза. Вътре бяха Владо, брат му и Данаил, едно момче което работи също за Владо. Каза на мен и Данаил да изчакаме отвън. Тогава Владо се обърна и каза на Станимир "Хайде сега разберете се с Милен", разказа тя.

Малко по-късно началникът Владимир отпраща охранителите си, праща и служителят си Десислава Николовазадокументи.

Отпраща всички от офиса с изключение на портиера-охранител Красимир Кирезов, който остава пред вратата на офиса и ясно чува скандала между тримата.

"Бях нащрек и си казах, ако стане нещо, ще вляза и ще ги разтърва. Чух закана и веднага скочих. Секунди след това се чу и изстрел", каза Красимир.

Записи от охранителните камери в момента на убийството обаче няма. Според показанията на шофьора на началника, самият той ги е изключил по нареждане на Владимир същия ден.

Двамата адвокати на Владимир Василев се въздържаха от коментар, изчаквайки резултатите от назначените от прокуратурата експертизи. От коментар заради напредналата фаза от разследването се въздържаха и от прокуратурата.

Още по темата вижте във видеото по-горе.

Източник: vesti.bg