U-3523 е една от подводниците на Хитлер тип XXI -

...
U-3523 е една от подводниците на Хитлер тип XXI -
Коментари Харесай

Откриха мистериозната подводница U-3523 на Хитлер, евакуирала фюрера и златото на Райха в Аржентина

U-3523 е една от подводниците на Хитлер вид XXI - за времето си тя е с нов и извънредно напреднал дизайн, само че е внедрена прекомерно късно, с цел да спре съюзническите победи. Около нея витае забавна легенда.

Това е първият за тогавашното си време клас кораби, предопределени да плават под вода за нескончаем интервал от време, снабдени са с технология, която им разрешава да минават без спиране в Южна Америка.



Смята се, че U-3523 потъва след английската офанзива от Б24 " Освободител " на 6 май 1945 година Подводницата на Хитлер по този начин и не е открита, по тази причина и се появяват слуховете, че е съумяла да се измъкне и в действителност е изпълнила много загадка задача.

В момента историческата подводница се намира на 10 морски благи на север от Скаген - най-северния град на Дания - и на девет благи западно от позицията, обявена през 1945-та година от английския бомбардировач.

Представители на датския морски боен музей, които са разкрили подводницата, настояват, че няма доказателства, че тя е съумяла да се измъкне с нацистки водачи на борда или плячка.

Герт Норман Андерсен, шеф на музея, твърди: " Според слуховете, подводницата е била натоварена с скъпоценности от Германия, оттегляйки се след края на войната. Мисля, че към нея витаят такива клюки, тъй като U-3523 е в действителност съвременна подводница за дълги дистанции, а е обществен факт опитът на някои нацисти да избягат с полезности в последните дни. Все отново подводницата е отивала в Норвегия, а не в Аржентина, където след войната се укриват доста нацисти, съумели да се измъкнат дружно със скъпоценни предмети и творби на изкуството. "

Декласифицирани документи от американското разузнаване повдигат светлина към изказванията, че нацистки водачи, измежду които и самият Хитлер, са съумели да избягат в Аржентина през последните дни на войната.



Един от документите на Централно разузнавателно управление на САЩ е от 3 октомври 1955 година В него се загатват до изказванията на някогашен боен боец на име Филип Ситроен, съгласно който Хитлер се укрил в Колумбия, а по-късно - в Аржентина.

Той даже направил фотография, направена през 1954 година в колумбийския град Тунха и разказал, че на нея е не какъв да е, а точно Хитлер.

В документа се твърди: " Според Ситроен германците, живеещи в Тунха, последвали този хипотетичен Адолф Хитлер с идолопоклонство от нацисткото минало, като го обръщали към него с " дер Фюрер ", отдавайки му нацистки привет.
Междувременно в архива на ФБР е разкрит документ от 21 септември 1945 година В него свидетел разказва в детайли по какъв начин Хитлер идва в Аржентина с подводница няколко седмици след рухването на Берлин.



В свидетелството си той споделя: " Хитлер беше посрещнат от шестима висши аржентински чиновници, които натовариха всички ресурси на конски впряг и се насочиха към подножието на южните Анди. Привечер групата дойде в ранчо, където Хитлер и неговите хора се укриха ".

За други нацисти също се счита, че съумяват да избягат в Аржентина след края на войната. Сред тях са Адолф Айхман - идеологът на Холокоста, и прословутия лекар от Аушвиц Йозеф Менгеле.

И въпреки всичко, в действителност ли U-3523 е подводницата, с която съумяват да избягат Хитлер и хората му? Според последните открития ня е потънала с всичките 58 членове на екипажа.

В датския музей се пази и копие от последната депеша, изпратена от подводницата на 5 май 1945 година В нея не се загатват никакви скъпи товари или високопоставени пасажери.

Нацистка Германия ще подпише първия инструмент за абсолютно предаване едвам два дни по-късно на 7 май 1945 година



Учените правят сканиране на морското дъно, което разкрива, че U-лодката в този момент лежи на 123 метра под водата, което я прави доста мъчно налична.

Необичайно, цялата предница на кораба е заровена в пясъка, до момента в който кърмата стои на 20 метра над дъното.

Превод и редакция БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР