Тютюнопушенето е избор, както и избора на храна. След като

...
Тютюнопушенето е избор, както и избора на храна. След като
Коментари Харесай

Тютюнопушенето е избор, както и изборът на храна

Тютюнопушенето е избор, както и избора на храна.
След като се продава по магазините, то той е персонален избор на всеки. Храната също. Някой не разрешава ли в заведенията за хранене, заведенията и на публични да се употребява нездравословна храна? Да ми се показват гейове, трети пол, пияници и какви ли не, може, само че да изпушиш една цигара, не може.
Това разяснява в профила си във Facebook Мадж Алгафари.

Общественото място е място, където можеш да се чувстваш като вкъщи.
Съгласен съм, че пушачите не би трябвало да тормозят непушачите. Никой не желае да пуши в лицето на непушач и да го нервира. Но и на никой не му се желае да го третират като второ качество. Да го карат да пуши на улицата или в някакви найлонови пристройки.

Със възбраната за тютюнопушене в заведенията не се реализира нищо, като се изключи че изкараха хората да пушат на улицата пред цялото общество, пред погледа на децата, и да висят като прани гащи пред заведенията.

Дали ще пуша в заведението или пред него, това няма да ме спре да пуша, няма да ме ограничи. Следователно, резултатът е нулев. Дори противоположното, ще ме гледат деца, юноши, младежи, които може и да посегнат на цигарите.

Със и без възбрана, хората ще си пушат. Никой не може да им отнеме това право на избор.
Съгласен съм, че би трябвало да има възбрана тук-там, където нямаш друга опция - лечебни заведения, административни здания, учебни заведения, детски градини и така нататък Но заведенията не са публично място без конкуренция.

Те могат да бъдат разграничени и всеки да направи своя избор къде да седне да си изпие кафето - в залата за пушачи или в залата за непушачи. В момента разликата е единствено в ситуацията - едното е в прилична зала, а другото в найлонова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР