Тютюневият гигант Филип Морис Интернешънъл вече е постигнал целта си

...
Тютюневият гигант Филип Морис Интернешънъл вече е постигнал целта си
Коментари Харесай

40% от мениджърите във Филип Морис Интернешънъл са жени

Тютюневият колос " Филип Морис Интернешънъл " към този момент е постигнал задачата си до края на 2022 година 40 % от мениджърските позиции в компанията да са заемани от дами. В България достиженията са още по-високи. Във " Филип Морис България " 56.8 % от управителните позиции са предоставени на дами, а дамите във висшия мениджмънт са 70 %.

" Привличането на чиновници с разнообразни профили, професионален опит и гледни точки ни разрешава да взимаме по-добри и премислени решения, и способства за постигането на по-добри и устойчиви резултати. Аз твърдо имам вяра, че културата на правдивост, приобщаване и разнообразие е решителен фактор за напредъка на " Филип Морис Интернешънъл " към бъдеще без пушек и че тя ще продължи да носи преимущества на компанията, тъй като по този метод ние отговаряме на потребностите и желанията на нашите консуматори ", разяснява Яцек Олчак, основен изпълнителен шеф на ФМИ.

" Успяхме да осъществим задачата си в период и си даваме сметка, че следва още доста работа в региона на многообразието, равнопоставеността и приобщаването. По тази причина си поставихме нова цел за посланичество на дамите: 35% дами на висши управнически позиции във ФМИ до 2025 година ", показва Силке Мюнстер, основен шеф за многообразието на концерна, представен в известие.

В него се добавя, че компанията е възобновила документа си за световна организация, осигуряваща равно възнаграждение на мъжете и дамите, публикуван от самостоятелната Фондация " EQUAL-SALARY ". Това се случва за повторно след 2019 година

Подновяването на документа значи, че ФМИ продължава да дава равно възнаграждение за еднакъв труд на мъжете и дамите на над 90-те пазари, където компанията реализира своята активност.

Фондацията " EQUAL-SALARY " е самостоятелна организация с идеална цел със седалище в Швейцария. Сертификационният ѝ развой удостоверява използването на устойчиви политики и практики, посредством които се подсигуряват, че чиновниците на фирмите получават равно възнаграждение за еднакъв труд.

EQUAL-SALARY е единственият документ за равно възнаграждение, маркиран от Европейската комисия в отчет по отношение на разликите в заплащането на мъжете и дамите. Фондация " EQUAL-SALARY " е член на EPIC (Международна коалиция за равно заплащане) и на Глобалния контракт на Организация на обединените нации.

Подобно на стандарта ISO за заплати, процедурата по узаконяване на EQUAL-SALARY обгръща два стадия. В първия стадий е проучват данните за заплатите по методология, създадена от Университета на Женева. Във втория стадий, в случай че резултатите са позитивни и общата разлика в заплащането на мъжете и дамите не надвишава 5%, се прави оценка както на общия ангажимент на компанията за равно възнаграждение, по този начин и на използването на процедури в региона на човешките запаси. За задачата се вършат изявленията със чиновниците и в случай че тогава се откри съблюдаване на условията, се дава документът.

Само компании, които са изпълнили всички условия по процедурата, получават документ EQUAL-SALARY, което значи, че те са постигнали чудесно равнище на равно възнаграждение.

" Енергията и ангажираността на " Филип Морис Интернешънъл " за равно възнаграждение, и с правилата на EQUAL-SALARY, са мощно удостоверение за отдадеността на компанията да продължи да усъвършенства своите резултати в тази област и доказателство, че узаконяването е безусловно на място ", разяснява Лиза Рубли, един от основните изпълнителни шефове на Фондация EQUAL-SALARY.

Филип Морис Интернешънъл работи отдадено за реализиране на баланс сред половете с начинания, ориентирани към елиминирането на деянията на преднамереност, обвързвана с пола, при оценката на гениите – в това число в процеса на набиране на личен състав, ръководството на резултатите на чиновниците и техните благоприятни условия за кариерно развиване, въвеждане на световни приобщаващи насоки за наставнически отпуск, основаване вътрешна група за дамите, в която те да получават поддръжка и да бъдат насърчени да развиват уменията си и да осъществят цялостния си капацитет, пускане на стратегия за поддръжка на дамите на лидерски позиции, допълват от ФМИ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР