Тютюневия склад в Пловдив е бутнат съвсем законно. Това заяви

...
Тютюневия склад в Пловдив е бутнат съвсем законно. Това заяви
Коментари Харесай

Кметът на район Централен в Пловдив: Тютюневият склад е бутнат законно -

Тютюневия склад в Пловдив е бутнат напълно законно. Това съобщи пред БНР кметът на пловдивският регион Централен Георги Стаменов.

Припомняме, че през вчерашния ден, след складът, намиращ се на бул. " Христо Ботев " 51 и 53 бе съборен, а министъра се върна по неотложност в Пловдив, само че не съумя да избави постройката, която, по думите на очевидци към този момент е на кота 0.

" След сигнала за демонтирането на постройката с тежка техника изпратих екип на администрацията да ревизира на място наличната документи. Хората разполагат с документ от Националния институт за недвижимо културно завещание, че постройката не е монумент на културата и са подхванали дейности по нейния ремонт. В случай мога да кажа, че законът е спазен – от позиция на метода, по който всяка една постройка следва да бъда демонтирана. Въпросът е сред притежателите на тези здания и сред Министерството на културата за това какъв статут имат. Когато им се издаде документ, че нямат статут на монументи на културата, могат да се разпореждат със своето имущество по този начин, както намерят за добре " - съобщи пред БНР през днешния ден кметът Стаменов.

При вчерашното си второ посещаване в града професор Минеков съобщи, че че ще изиска възобновяване на постройката, такава каквато е била, и ще желае правосъдно решение.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР