Тютюнев склад на булевард Христо Ботев в Пловдив ще бъде

...
Тютюнев склад на булевард Христо Ботев в Пловдив ще бъде
Коментари Харесай

Промени в движението заради бутането на полуразрушен тютюнев склад в Пловдив

Тютюнев склад на бул. „ Христо Ботев " в Пловдив ще бъде съборен, а придвижването през днешния ден и на следващия ден ще бъде спряно в едната посока. Сградата е рискова и има заповед за премахването, само че процедурата беше спряна за 4 години поради обжалване.

Пловдив

Премахването на рисковата постройка се забави с години поради делата в Административния съд, които притежателите заведоха. В постройката към този момент не живеят и клошари, които преди време бяха тук, защото тя е рискова за обитаване.

Складът няма статут на монумент на културата, само че е част от исторически отбор - оповестиха от районната администрация. Това е доказано от института за недвижимо завещание към Министерството на културата. Преди пет години кметът на регион „ Централен " издал заповед за срутване, само че процедурите спрели действителните дейности.
Георги Титюков - заместник-кмет на Пловдив: Аз се веселя, че въпреки и късно, в действителност ще бъде обезопасена там територията към него и че тази заповед може би е изиграла ролята на катализатор на ускорител на процесите сред съсобствениците да се схванат.
Хората от квартала имат разнообразни отзиви за ориста на постройката.

Собствениците на постройката оповестиха, че ще финансират събарянето, както и че ще оставят някои от фасадите и трафопост, който зарежда с електричество част от квартала.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР