Тясно разделен Сенат на САЩ се доближи до приемането на

...
Тясно разделен Сенат на САЩ се доближи до приемането на
Коментари Харесай

Сенатът на САЩ придвижва законопроекта за помощта за Украйна, Израел и Тайван въпреки съпротивата на Тръмп

Тясно разграничен Сенат на Съединени американски щати се приближи до приемането на пакет от помощ от 95,34 милиарда $ за Украйна, Израел и Тайван в неделя, показвайки неотслабена двупартийност макар съпротивата от страна на твърдолинейните републиканци и Доналд Тръмп.

Ръководеният от Демократическата партия Сенат гласоподава с 67-27 на рядка неделна сесия, с цел да се преодолее последното процедурно затруднение и придвижи мярката за задгранична помощ към дефинитивно гласоподаване за приемане през идващите дни.

Парите се преглеждат като решаващи от Киев, до момента в който се наближава към втората годишнина от съветската инвазия в Украйна. Но приемането на Сената ще изпрати законопроекта до следената от републиканците Камара на представителите, където е изправен пред нестабилно бъдеще.

Осемнадесет републиканци поддържаха законодателството, откакто Тръмп, преобладаващият републикански претендент за Белия дом, разкритикува законопроекта в обществените медии, като сподели че задграничната помощ тряб...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР