Тяна Пресолска е бизнесдама, експерт в областта на здравето и

...
Тяна Пресолска е бизнесдама, експерт в областта на здравето и
Коментари Харесай

Как да изпитате космическото усещане за безтегловност

Тяна Пресолска е бизнесдама, специалист в региона на здравето и хубостта, ръководител е на Асоциацията на медицинските козметици (АМК) и член на Американската академия по антиейджинг, брачна половинка и майка на три деца.

Срещнах се с нея в един от салоните на – софийският розов парадайс за тялото. Исках да поговоря с нея по какъв начин се оправя със напрежението и има ли способи, които да ни възстановят бързо без да се постанова да търсим природата като натурален източник на сила.
Възхищавам се на дами като теб, които съумяват във всичко. Как стартира професионалният ти път?През 2004 година едвам на 20 години отворих слънчево студио в гаражите на дядо ми, а в този момент имаме пет обекта. Бизнесът отразява моите ползи и нещата, с които се сблъсквам. Това, което върша, е и занимание, и пристрастеност за мен. Самата аз посещавах разнообразни антицелулитни и отслабващи лечения и взех решение, че ще е доста добре да изкарам курсове паралелно с висшето си обучение. Исках да схвана по какъв начин работи нашето тяло и по какъв начин протичат процесите в него. Така започнах да надграждам знанията си – учила съм здравна козметика в медицинския лицей Й.Филаретова в София, изкарах магистърска степен по диетично и здравословно хранене от МУ София, имам следдипломни квалификации от Harvard Medical School, а сега изучавам медицина към Белгийския Институт по ендобиогения и интегративна физиология.

Нашата задача е да предлагаме на клиентите си процедури и информация, които да обезпечат предварителна защита на здравето и дългоденствие – не просто да сме живи, а да имаме в действителност първокласен живот. Красотата не е самоцел, тя е функционалност на здравето. Всичко, което ние предлагаме, преди всичко поддържа здравословното положение, а добавените изгоди като намаляване, тонус, стягане на кожата са бонус. Ние сме едни от пионерите и водачите в неинвазивното и здравословно извайване на тялото.
Как да се оправим със напрежението, който е главният зложелател на здравето и хубостта?Процесът към положителното здраве е доста дълъг, само че от нас зависи да стартираме да се грижим за себе си за предварителна защита. Терапиите, които най-вече се харесват на клиентите ни, са – ендосфера, флотация и XBody, което е изключително известно и измежду мъжете. Дори брачният партньор ми сега прави опит дали може да реализира същите резултати с подготовка единствено по 20 минути седмично с Xbody. От 4 месеца не е влизал във фитнеса, където прекарваше по час и половина 3-4 пъти седмично. Резултатът е, че няма понижаване на размерите на мускулите и има повече сила отпреди, не се обаждат контузии в лакът и рамо, а мускулните схващания отминаха. Сега прави 15 набирания, а преди по 9-10.

Ние предлагаме тренировки с HYPOXI апарати. Това са умни тренировки за намаляване в мечтаната зона, при които тялото да не влиза в кардио режим. Организмът ни се подлъгва и стартира да употребява мастните киселини за сила, а не запасите от глюкагон в мускулите.
Една от най-емблематичните е ендосфера – това е технология, която не може да се опише, тъй като чувството за всеки е друго и по тази причина предоставяме опция на безвъзмездна демо процедура. Това е и моята най-любима процедура, която подкрепя линфата да се раздвижи и токсините да се изведат от тялото по-лесно. Естетичният резултат се вижда незабавно.
Какво съставлява флотацията – по този начин нашумяла през последните години?Тя е основана през 1954 година от невропсихолога Джон Лили, като способ за сензорна депривация за битка със напрежението, депресивни положения и мускулни болки. Представлява високо софтуерна вана, в която има 700 литра водна примес с 450 кг магнезиев сулфат. В нея човек безусловно плува в магнезий на повърхността, а това е и най-хубавият метод магнезият да се усвои от тялото. В капсулата няма светлина, а течността е с температурата на тялото. Усещането е на безтегловност, тъй като не знаете къде е границата сред водата и въздуха.



Липсата на гравитация в капсулата се реализира с засищане на MgSo4 (магнезиев сулфат) в пречистена вода. Умът е в цялостен покой, както при дълбока медитация и се възвръща изцяло за една процедура, тъй като мозъкът напълно естествено доближава до надълбоко, умерено психическо положение, движейки се от бета в алфа и тета мозъчни модели. Това е точката, достигната след дълбока медитация или пълностоен сън.

Защо да изберете лечението във флотация като средство за справяне с преумората, напрежението и напрежението?
Флотацията възвръща силата на тялото и успокоява мозъка. Усещането, което получавате след флотацията, е за лекост и успокоение. Често клиентите споделят, че реализират цялостен мир със себе си и света към тях. Това е една от аргументите доста от тях, изключително мъже, да я харесват.
Почивката се реализира посредством сензорна депривация – оптимално занижаване на информацията, която се обработва непрекъснато от сетивата и подсъзнанието. Затова опциите на флотационната терапия са за цялостна тишина, мрачевина и изолираност от осведомителния поток.

Какво се случва с мозъка и тялото, в случай че приведем стимулацията на сетивата съвсем до най-малко?
Това, което учените назовават сензорна депривация, е в действителност основаването на условия, в които нашите сетива не са бомбандирани от непрекъсната информация. Дори когато спим, непрекъснато обработваме на подсъзнателно равнище сигнали от заобикалящата ни среда. И това е изцяло обикновено, то е инстинкт за предпазване, спасявал нашите предшественици от хищници и нападатели.

Днешният свят е свят на свръхстимулация. Нашето подсъзнание и механизмите за приемане на сигнали са в непрекъснато положение на интензивна работа. Дори когато желаеме да си починем, сме привикнали да си мислим, че това би трябвало да бъде с книга, филм, музика или друго разсейващо средство. Но не си даваме сметка, че това е още информация за обработка и предпазване.

Флотационната кабина е опция за същинска отмора, такава каквато се схваща в логиката на психиката под термина сензорна депривация когато даваш опция на сетивата да се нулират, тялото да почине, а подсъзнанието да си вземе мирис.



Предимствата, които може да ви донесе флотацията:
Намалява напрежението, напрежението, възприятието на безпокойство;Повишава равнищата на допамин и ендорфин в тялото;Помага за намаляването на признаците на меланхолия, ADD, ADHD;Подобрява когнитивните функционалности на мозъка;Помага при хронични мигрени, инсомния и фибромиалгия;Подпомага възобновяване на мускулите и понижава риска от спортни травми;Понижава кръвното налягане и сърдечния ритъм;Укрепва имунитета;Помага за по-бързо справяне с часовата разлика след пътуване;Облекчава напрежението при бременни дами (ако сте в третото тримесечие, консултирайте се с вашия лекар);Намалява цялостното налягане/напрежение в тялото, защото лимитира въздействието на гравитацията;Флотацията може да бъде и форма на медитация.След 30-45 мин мозъкът ви стартира да генерира тета талази, което всекидневно се случва по време на сън или в това положение, което е тъкмо сред будността и съня;
Можете да употребявате флотацията като метод да погледнете по-дълбоко в себе си. Да разгледате съзнанието си. Да чуете личното си сърце и дишане. Да се свържете с тялото си и неговите нужди;Да изключите от ежедневието;Или просто да поспите (1 час флотация се равнява на към 4-5 часа сън).
КАКВО ДА НОСИТЕ СЪС СЕБЕ СИ?
Съветваме ви да си донесете джапанки. Ако нямате тази опция, ние разполагаме с чехли за еднократна приложимост, кърпи, халати, сешоар и аксесоари за баня. Ако имате дълга коса, можете да си донесете четка или гребен. Във флотационната капсула се влиза без бански. Стаята е напълно за ваше персонално прилагане по време на престоя ви. Дайте независимост на тялото си.

ПОДГОТОВКА ПРЕДИ ФЛОТАЦИЯТА
- Не консумирайте кофеин или никотин най-малко 3 часа преди флотацията;
- Хубаво е да са минали най-малко 90 минути от последното ви хранене;
- Хидратирайте се добре денем преди флотацията, само че не пийте доста течности тъкмо преди нея, с цел да не се постанова да прекъсвате плаването си;
- Ако сте с боядисана коса, добре е да сте имали най-малко три измивания преди флотацията (за всеки случай имаме и шапка);
- Добре е да не сте си правили масаж с масла в същия ден по този начин магнезият, разперен във водата, няма да може да се усвои добре през кожата ви;
- Ако сте се обезкосмявали в същия ден, солта може да аргументи леко парене при започване на флотацията;
- Същото важи и за нови татуировки. Съветваме ви да изберете различен ден за флотация;
- Ако носите контактни лещи, подгответе се да ги махнете преди влизане в капсулата;
- Отделете си най-малко 90 мин свободно време, при положение, че флотацията ви е 60 мин.

Какво би трябвало да знаем при първото си посещаване?
За него ние сме Ви отделили малко повече време, с цел да могат сътрудниците ни да Ви обяснят всичко в детайли на място. Не се изисква предварителна подготовка, а единствено предпочитание да преживеете нещо ново и друго.

СЛЕД ФЛОТАЦИЯТА можете да останете да се отпуснете в зоната за отдих и да се насладите на прелестен билков чай или чаша ароматно кафе. Когато излезете на открито, в града огледайте се в близост и вижте разликата. Вдишайте надълбоко и осъзнайте, че още веднъж сте живи.

В КАКВИ СЛУЧАИ ДА ОТЛОЖИТЕ ФЛОТАЦИЯТА?
- Ако имате огромни открити рани;
- инфекциозни заболявания;
- съществени психологични разстройства;
- епилепсия
В тези случаи е добре да се консултирате с доктор.
- Ако сте в месечен цикъл;
- Ако сте употребявали алкохол;
- Ако одеве сте боядисали косата си.

За нашите процедури може да запишете час на посочените телефони в уеб страницата ни: www.dupissima.com

Специално за читателите на Списание 8 предоставяме промоционално предложение. Подарете на себе си или обичаните си хора едно неповторимо прекарване на флотация. Вижте живота по-красив и пъстър, изпълнете се с вяра и фантазии за бъдещето като изчистите мислите си и започнете своето ново начало в този момент ТУК.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР