Тян Тян и Ян Гуан - представителите на вида Голяма

...
Тян Тян и Ян Гуан - представителите на вида Голяма
Коментари Харесай

Пандите от Единбургския зоопарк ще се завърнат в Китай тази година


Тян Тян и Ян Гуан - представителите на типа Голяма панда, които населяват Единбургския зоопарк, ще се завърнат в Китай тази годината след специфични прощални събития в шотландския им дом, оповестява Българска телеграфна агенция. 

Двете животни дойдоха във Англия през декември 2011 година по силата на 10-годишно съглашение, което беше удължено с две години поради пандемията.
 
Тян Тян и Ян Гуан могат да заминат още през октомври, като детайлностите ще бъдат доказани по-късно.

" Бяхме разчувствани да удължим престоя на Ян Гуан и Тян Тян в зоологическата градина в Единбург, изключително откакто пандемията затрудни доста визитите на хората и щеше да попречи на гледачите им да пътуват до Китай, за оказват помощ на двойката да се откри в новите си домове ", сподели Дейвид Фийлд, основен изпълнителен шеф на Кралското зоологическо сдружение на Шотландия (RZSS).

" Като единствените представителите на типа Голяма панда във Англия, те бяха извънредно известни измежду посетителите, което способства за приобщаването на милиони хора към природата, както и за набирането на жизненоважни средства за запазване на дивата природа ", добави той.

" Чрез нова гама от събития и прекарвания ще предоставим допустимо най-вече шансове на хората да се сбогуват и да отпразнуват голямото влияние, оказано от тези две харизматични мечки върху нашите общности, помагайки за основаването на свят, в който природата е предпазена, ценена и обичана ", сподели още Дейвид Фийлд. 

Членове на сдружението, настойници и осиновители ще получат опцията за " вълшебни моменти " с пандите, като да вземем за пример да се срещнат и да нахранят Ян Гуан, или да вземат участие в тематични беседи и брънчове. 

Събраните средства ще бъдат употребявани да се подкрепи спасяването на дивата природа от изгубване, в това число на типове в Шотландия като пума и борова сирфидна муха, шимпанзета в Уганда, великански броненосци в Бразилия.

Въпреки напъните за размножаване на двете панди, женската Тян Тян не можа да роди малко по време на престоя си в Единбург. През август 2017 година имаше съмнения, че тя е бременна, само че след това хормоналните равнища и държанието й се възстановиха. 

" Благодарение на съдействието с сътрудниците в Китай и посрещането на Ян Гуан и Тян Тян в Шотландия, през последните 11 години постигнахме доста триумфи във връзка с техническия продан, научните проучвания, публичната ангажираност и приноса към интернационалните старания за запазване на типа, с които се гордеем ", отбелязва Дейвид Фийлд.

" След като пандите си тръгнат, ще вземем решение за нови типове, като решителен фактор ще бъде по какъв начин можем да подкрепим опазването на дивата природа ", добавя той. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР