Тялото притежава всичко, което може да облекчи душевното страдание и

...
Тялото притежава всичко, което може да облекчи душевното страдание и
Коментари Харесай

Тялото ви може само да се излекува от стрес и напрежение: Съвсем е лесно да го постигнете

Тялото има всичко, което може да облекчи душевното страдалчество и даже физическата болежка. Имате всичко, с цел да изградите нов живот и да отслабнете. Трябва просто да знаете малко повече за енергийните канали на тялото си и да употребявате това познание.
Съсредоточете се върху напрежението. Ако мислите, че тъкмо в този момент животът оказва напън върху вас повече от нормалното, отделете си няколко минути (може напряко, до момента в който сте работното си място) и задръжте точката с палеца си, както е показано на фигурата.
Ето какво се случва, когато натиснете „ бутона “ на тялото си!
Само след няколко секунди вие ще забележите, че стресът ще стартира да отслабва, а на негово място ще пристигна успокоение и умствено просветление. А най-хубавото е, че можете да повторите този “трик ” когато и да е, където и да се намирате, т.е. още при първите признаци на усилваща болежка или преди появяването на хронична болежка.

Това е най-хубавият метод незабавно да се почувствате малко по-добре. Науката споделя, че успеваемостта на точката се основава на две посоки: на физиологията и на логиката на психиката.
Как работи акупресурата?
Този тип масаж съставлява различен способ за излекуване на тялото благодарение на пръстите на ръцете. Всичко, което би трябвало да извършите, е да притиснете главните точки на тялото ви, които ще подтикват организма ви да се излекува.
Тази техника се е появила преди към 5000 години в Азия. Тя е призната и от доста западни лекари. Те я предлагат на своите пациенти, когато стандартните лечения не демонстрират мечтаната успеваемост.

Най-често в границите на процедурата би трябвало да масажирате точките по лицето и главата, тъй като там се намира най-големия брой нервни окончания.
Енергийните меридиани на тялото
Под кожата в другите елементи на тялото са скрити разнообразни значими енергийни центрове. При естествени условия силата минава през тях обикновено. Но откакто сте имали физическа или прочувствена контузия, механизмът се трансформира. За да премахнете блокажите и с цел да възстановите салдото в организма си, е належащо да стимулирате избрана точка, в която салдото е бил нарушен.

Според обичайна китайска медицина тялото има 12 енергийни меридиани. В местата на пресичането им може да стимулирате освобождението на сила, която по-късно ще се насочи към цялото тяло. В резултат на това се усъвършенства кръвообращението и общото здравословно положение.
Ето какво би трябвало да извършите по време на разнообразни житейски рецесии.
1) Как да смекчите вълнението?
Следващият път, когато се притеснявате за идно говорене пред аудитория или друго събитие, където ще бъде приковано вниманието на всички към вас, осъзнайте наличния проблем. Признайте си, че той съществува.

След това задръжте месестия външен завършек на кутрето си. Използвайте палеца си, с цел да извършите това. Колкото по-силен и по-продължителен е натискът, толкоз по-бързо ще премахнете страха.
2) Как незабавно да се отпуснете даже за няколко минути?
Ако сте нервни, а мислите ви не стопират да се въртят в главата ви, задръжте с един пръст вътрешния завършек на веждите си (където косата стартира да расте), а с другия пръст – другия край. Останете в тази позиция в продължение на 10 секунди. Това ще ви помогне, изключително в случай че в това време концентрирайте вниманието си върху настоящите чувства на тялото си.

3) Как да се концентрирайте, когато сте доста изтощени?
Натиснете с пръсти костите на черепа тъкмо под очите. Дръжте ги в това състояние в продължение на 10 секунди и си повтаряйте: “Аз съм изтощен, само че мога да продължа напред. ”
4) Притиснете региона под носа.
Задръжте си пръста там за към 10-20 секунди и ще забележите по какъв начин страхът от наказание ще ви напусне.
Вижте още: Ето по какъв начин наподобява един апартамент, характерен за Япония!
5) Притиснете брадичката.

Натиснете с пръст гънката под долната джука, само че тъкмо над брадичката. Произнесете гласно своите страхове и терзания. Това ще ви помогне да се отпуснете.
6) Притиснете горната част на главата.
С някой от пръстите си притиснете центъра на главата си. Мислете си в този миг за възприятията, които ви предизвикват стрес. След това ще ви бъде по-лесно да се справите с тях.
Не забравяйте, че тялото ви има всички нужни механизми за саморегулиране и самолечение. Вие просто би трябвало да ги употребявате по-често!
Инфо: otbaba.net

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР