Тялото на покойния руски опозиционен лидер Алексей Навални беше предадено

...
Тялото на покойния руски опозиционен лидер Алексей Навални беше предадено
Коментари Харесай

Тялото на Алексей Навални е предадено на майка му

Тялото на починалия съветски опозиционен водач Алексей Навални беше предадено на неговата майка Людмила Навална, повече от седмица след гибелта му в арктическа затворническа колония, заяви неговата говорителка Кира Ярмиш.

„ Тялото на Алексей беше предадено на майка му. Благодарим на всички, които желаеха това с нас. “ написа Ярмиш в мрежата X.

Навални, най-яркият критик на президента Владимир Путин, умря на 16 февруари в един от най-строгите затвори в Русия в Северен Сибир, където излежаваше 19-годишна присъда по обвинявания, считани за политическо отмъщение за неговата съпротива.

През миналата седмица съветските управляващи отхвърлиха да дадат на Людмила Навална тялото на сина й, откакто тя пътува до град Салехард в Ямало-Ненецкия район, който е най-близкото обитаемо място до затворническата колония, в която умря Навални. Екипът на Навални съобщи в петък, че е завел дело за приемане на тялото, потвърждавайки, че локалните следователи са заплашили да го погребат на територията на пандиза, в случай че майка му не се съгласи на " скрито " заравяне.

Ярмиш сподели, че проектите за погребението към момента са неразбираеми. " Людмила Ивановна към момента е в Салехард. Погребението към момента следва. Не знаем дали управляващите ще се намесят да го извършат по този начин, както фамилията желае и както Алексей заслужава ", сподели тя.

От неговия екип обявиха по-рано, че Кремъл се пробва да блокира обществено заравяне, което може да се трансформира в проява на поддръжка за придвижването на Навални и неговото опълчване на Путин. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР