Тялото на олимпийския шампион Марк Павелич е било открито през

Тялото на олимпийския шампион Марк Павелич е било открито през ...

Откриха тялото на олимпийски шампион в лудница


Тялото на олимпийския шампион Марк Павелич е било открито през изминалата нощ от служителите на психиатричната клиника в Соук Сентър (щата Минесота). Към моментане е ясна причината за смъртта на 63-годишния бивш хокеист.

Павелич е бил настанен за лечение в психиатрията през миналата година, след като бесъден за нанесен побой над свой съсед, който се озовал в болница със счупени ребра. Пред съда е станало ясно, че той е имал параноя и психологическо заболяване, причинени от мозъчна травма.

Марк Павелич е част от легендарния отбор по хокей на лед на САЩ, който на олимпийските игри в Лейк Плесид, щата Ню Йорк,през 1980 годиназавоюва златните медали, следизненадваща победа с 4:3 над фаворита СССР.Успехът е наречен "Чудото на леда". Павеличправи решителното подаване за победния гол на Майк Ерузиони в сблъсъка срещу Съветския съюз. Преди началото на най-големия спортен форум „сборная“ е в серия от 27 победи, едно равенство и една загуба на Олимпийски игрии е спечелилатитлите през 1964, 1968, 1972 и 1976 година.Едва дни преди началото на Лейк Плесид`80пък побеждава "янките" с 10:3.

Постижението на американския отбор, съставен от колежани, е вдъхновил създаването наигрални и документални филми, а всички играчи от състава придобиват статут на легенди. ВпоследствиеМарк Павелич заиграва за Ню Йорк Рейнджърс в НХЛ, а след това носи екипите на Минесота Норт Старс иСан Хосе Шаркс.
function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($(".suggested-news").length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `

Източник: gong.bg