Тялото на журналиста Джамал Кашоги може да е било изгорено

...
Тялото на журналиста Джамал Кашоги може да е било изгорено
Коментари Харесай

Изгорили тялото на Кашоги в саудитското консулство, за да унищожат ДНК следите

Тялото на журналиста Джамал Кашоги може да е било изгорено в саудитското консулство, което същия ден е поръчало сурово месо от ресторант, съгласно публикувана през днешния ден от турски медии версия.

От саудитското консулство поръчали от реномиран турски ресторант да им достави 32 порции сурово месо в деня, когато бе погубен журналистът. Това се показва в отчет на проверяващия убийството екип от отдела за битка против тероризма към Дирекцията по сигурността в Истанбул.

В издадения от турските проверяващи управляващи отчет на турски и британски език се показва, че са правени опити да се прикрият следите от убийството. Останките на журналиста са били изгорени след убийството, с цел да може следите от ДНК да бъдат унищожени на висока температура.

В документа са включени и потресаващи фотоси, направени от полицията в саудитското консулство и към него.

В саудитското консулство има две канализационни шахти и трета, в която има скара, запалвана с природен газ или дърва. Огънят на тази скара реализира температура до 1000 градуса. При такава висока температура няма метод да остане никаква диря от ДНК, показват турските проверяващи управляващи. В проверяващия екип е включен и експерт по разбор на ДНК от костите, който може да се произнесе дали има остатъци от ДНК в изгорени кости.

Според турските управляващи не дават отговор на истината изказванията на саудитското консулство, че камерите в деня на убийството били развалени. Фактите демонстрират, че от 2017 година не са регистрирани никакви повреди по камерите.

В документа се твърди,че годеницата на Кашоги, туркинята Хатидже Дженгиз евентуално е щяла да бъде втората жертва. Служителят от консулството, който посрещнал Кашоги на вратата, видял, че Хатидже е извън, само че не уведомил, че тя е там. В подобен случай съществуват две вероятности - да е било отсрочено убийството на Кашоги или Хатидже да бъде втората жертва, се показва в създаването на турската полиция.

Разследването продължава.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР