Тялото на жената е създадено така, че да не допуска

...
Тялото на жената е създадено така, че да не допуска
Коментари Харесай

Как жената може да забременее, докато вече е бременна

Тялото на дамата е основано по този начин, че да не позволява отделянето на още една яйцеклетка, когато към този момент е настъпила бременност. Не позволява и втора овулация в границите на един менструален цикъл - в случай че отделянето на втора яйцеклетка не настъпи в границите на 24 часа от отделянето на първата. Точно по този начин се появяват разнояйчните близнаци. Но както постоянно, всяко предписание си има изключение.

В света има разказани единствено 10 случая на дами, които са забременели повторно по време на към този момент почнала бременност. За задачата са нужни две яйцеклетки и два полови контакта в друго време. Лекарите назовават явлението суперфетация .

Веднага щом настъпи зачатие, в шийката на матката се образува мукозна запушалка, която не разрешава на нови сперматозоиди да навлизат и по този начин се предотвратява ново забременяване. Това прави суперфетацията доста необикновена за индивида. Но при някои животни, като котките, пантерите и язовците, то е особено.

Много евентуално е явлението да бъде възприето като особеност от лекаря, защото той мери размера на ембриона, с цел да разбере неговата възраст. При съществуването на два ембриона с огромна разлика в размера, лекарят е по-вероятно да намерения, че при по-малкия има някаква особеност. Това може да се случи в доста ранните стадии на бременността при проучване с ултразвук.
 Снимка 436901

Някои специалисти се съмняват в съществуването на суперфетацията при индивида. Те считат също, че евентуално става въпрос за естествени случаи на разнояйчни близнаци, в които просто единият се развива по-бавно.

Проблемът при суперфетацията е, че по време на раждането за едното бебе може да е рано, само че в случай че към него се отнесат с нужното внимание и грижи - като към недоносено бебе, всичко ще бъде наред.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР