Тялото на жената е невероятно и то не само заради

...
Тялото на жената е невероятно и то не само заради
Коментари Харесай

9 факта за женското тяло, които звучат нереално

Тялото на дамата е необикновено и то освен поради способността му да дава живот. В него се крие същинска, неподправена магия.

Запознайте се с тези 9 обстоятелството за женското тяло, които звучат като извадени от фантастика, само че са самата истина:

Жените разграничават цветовете по-добре от мъжете

Жените разграничават по-добре другите нюанси, тъй като това е директно обвързвано с Х хромозомата. Дамите имат две такива хромозоми, а мъжете – единствено една.

Женското тяло се трансформира изумително при раждане

Всяка майка знае какви невероятни промени настъпват в тялото с бременността и раждането. По време на раждане шийката на матката се трансформира от изцяло затворен “вход” до напълно отворен “изход”.

Жените понасят по-лесно болката

Жените изпитват по-често болежка от мъжете, само че се оправят по-добре с нея. Те са по-устойчиви, а прагът им на толерантност е 9 пъти по-висок, в сравнение с при мъжете. Освен това, дамите не помнят по-лесно болката.

Жените се показват по-добре

И за това има даже анатомично пояснение – челните и темпоралните области на мозъчната кора при дамите са по-големи, а те дават отговор за езиковите умения. Освен това, дамите имат по-високи равнища на протеина FOXP2, прочут като езиков ген. Това им разрешава да приказват повече и по-бързо – съвсем два пъти е разликата с мъжете в интерес на дамите.

Женските мускули са по-издръжливи

Жените могат да вършат извършения по-дълго, тъй като са с до 75% по-издръжливи от мъжете. Това се дължи на женския хормон естроген, който ги прави по-устойчиви на отмалялост.

Женската кожа е по-тънка и сензитивна

Кожата на дамата е с 25% по-тънка от на мъжете. Това я прави по-чувствителна на досег. При някои дами свръхчувствителната кожа води до по-ранната поява на бръчки.

Настроението на дамите зависи от хормоните

Нивата на хормоните в женския организъм се трансформират непрестанно, което води до внезапна промяна на настроенията. Променят се енергийните равнища, търпимостта и чувствителността.

Жените претърпяват юношеството два пъти

Втората юношеска възраст настава на 40-годишна възраст. През този интервал се следят хормонални промени – нощно изпотяване, неточен цикъл, изпотяване на ръцете.

Жените елементарно “дешифроват” мислите и възприятията на другите

Жените са по-интуитивни и прочувствено интелигентни от мъжете. Те могат да “четат” по лицата на хората и да усещат техните мисли и усеща.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР