Тялото на бившия генерал от руската Служба за външно разузнаване

...
Тялото на бившия генерал от руската Служба за външно разузнаване
Коментари Харесай

Бивш руски високопоставен разузнавач е открит мъртъв


" Тялото на някогашния военачалник от съветската Служба за външно разузнаване (СВР) Лев Соцков бе намерено в Москва ", съобщи нюзру.

" Съпругата на офицера от запаса е намерила 90-годишния мъж в жилището им в югозападната част на съветската столица след връщане от пазар. До тялото на Соцков са били открити револвер и предсмъртно писмо. В него той е съобщил, че оръжието му е било обещано като премия, " добави израелската медия.

Според изданието газета.ру главната версия на следствието е самоубийство.

" Соцков е роден през 1932 година в Ленинград (сега Санкт Петербург). Той е приключил елитния Московски държавен институт по интернационалните връзки. След дипломирането си (през 1956 г.) той почти 40 години е работел във външното разузнаване на Съветския съюз и Русия. Соцков се е пенсионирал в званието военачалник ", уточни още нюзру.  

" Бившият почитан шпионин е създател на няколко книги. За една от тях " Операция " Тарантула ", отдадена на активността на английските секрети служби от 1930 до 1945 година, той през 2006 година бе отличен с премията на СВР за литература и журналистика ", добави основаната в еврейската страна медия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР