Тялото на баща ни било преместено от Съдебна медицина в

...
Тялото на баща ни било преместено от Съдебна медицина в
Коментари Харесай

Местят в Пловдив аутопсията на загиналия при гонката с ченгета в Стара Загора

" Тялото на татко ни било преместено от Съдебна медицина в Стара Загора при сътрудниците им в Пловдив, където ще бъде направена аутопсията. Това ни заяви персонално през днешния ден шефът на ОДМВР в Стара Загора старши комисар Лазар Христов. Молим се хората там да бъдат почтени, с цел да се разбере същинската причина за гибелта на татко ни ". Това сподели доскоро пред " 24 часа " Борислава Пенева, щерка на починалия при гонката с полицията в Стара Загора на 30 декември вечерта някогашен герой Пламен Пенев, на 58 години. Тя и сестра й Ивелина, която се завърна след нещастието от Нидерландия, където живее, не имат вяра на версията, публикувана от полицията, че татко им е умрял вследствие на злополука с полицейски автомобил, провокирана от него при преследването му. Те са уверени, че след злополуката той е бил жив, само че е свален от колата принудително и пребит на място до гибел от униформените. Определят това като съзнателно ликвидиране.

За да не бъде затулен случая в Стара Загора и заради липса на доверие към локалната власт от тяхна страна, те и юристът им Емануил Йорданов, някогашен министър на правораздаването, са поискали аутопсията да бъде осъществена в различен правосъден регион.

По съвпадане, дежурен по празниците в Стара Загора, се оказа правосъдният доктор доктор Теодор Стаматов, който първи обследва 18-годишната Дебора след пострадването й с макетен нож през лятото, а след неговото умозаключение съдът дефинира нанесената й телесна щета като лека и в началото пусна обвинявания като причинител Георги Георгиев на независимост без никаква мярка за неотклонение. След това съдебно-медицинска експертиза на момичето бе направена също в Пловдив, а правосъдният доктор бе отхвърлен краткотрайно от работа. Сега той очевидно е върнат на работното си място, само че околните на Пламен Пенев се отхвърлиха публично както от неговите услуги, по този начин и от услугите на сътрудниците му от Стара Загора.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР