Тялото на 15-годишното момиче от село Ресен е намерен в

...
Тялото на 15-годишното момиче от село Ресен е намерен в
Коментари Харесай

Край тялото на 15-годишното момиче открили паспорта му, накъсан на парчета

Тялото на 15-годишното момиче от село Ресен е открит в региона на Скалния венец във Велико Търново, на скалите под Къщата на алпиниста от инцидентно преминаващи жители. Работи се по всички версии, в това число съзнателно ликвидиране. Край натрупа е открит интернационалният паспорт на момичето, разкъсан на части. Това съобщи пред публицисти представителят на Окръжната прокуратура Илиан Благоев.

 Откриха мъртво 15-годишно момиче във Велико Търново, проверяват ликвидиране Виж още

Сигналът е подаден през вчерашния ден в 18.30 часа. Изяснена е самоличността и това, че става въпрос за оповестено за търсене по-рано 15-годишно момиче от района.

" Започнато е следствие по член 115 от Наказателния кодекс, който е за съзнателно ликвидиране, само че все още не можем да потвърдим, че става въпрос за такова, работи се по всички версии - трагичен случай, самоубийство, ликвидиране по несъобразителност или съзнателно ", сподели още Благоев.

В момента на мястото се прави още един оглед с присъединяване на алпинисти. Все още не са подготвени резултатите от аутопсията, само че при първичния оглед са открити пострадвания, които се допуска, че са в резултат на рухването. Край натрупа на ученичката е открит нейният интернационален паспорт, разкъсан на части.

" Окръжна прокуратура към този миг не е задържала никого и няма привлечено обвинено лице ", посочи представителят на обвиняването.

Момичето се споделя Ипек и е от село Ресен. Била е ученичка в 8 клас и е изучавала " Компютърна техника и технологии " в Професионалната гимназия по електроника " А.С. Попов " във Велико Търново.

" Много положително дете, доста красиво, постоянно идваше на учебно заведение, от положително семейство от Ресен. Не знам детайлности по случая, само че съучениците й са в потрес. По-големите сега са на процедура в учебно заведение и не желая да ги травмирам ", сподели пък директорката на гимназията Нели Николова.

Кметицата на Ресен Йорданка Колева съобщи, че едвам тази заран е научила за нещастието, само че показа, че не познава фамилията.

Последно момичето е забелязано през вчерашния ден сутринта към 07,30 ч. в Горна Оряховица, където се е срещнала с нейна позната. От този миг нататък не е била виждана, посочи наблюдаващият прокурор Радослав Косев. Той добави, че са осъществени голям брой дейности по следствието, в това число и разпити на очевидци. По думите на прокурор Косев, на вниманието на проверяващите стои следствена версия, при която може да става въпрос за ликвидиране - по неволя или съзнателно или за самоубийство, предизвикано от " любовни проблеми ".

Предвид следствената загадка повече детайлности не бяха изнесени от Окръжната прокуратура.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР