Тяло на жена е открито в кола край курорта Агия

...
Тяло на жена е открито в кола край курорта Агия
Коментари Харесай

Втора жертва на опустошителните наводнения на гръцкия остров Крит


Тяло на жена е намерено в кола край курорта Агия Пелагия на гръцкия остров Крит, оповестява The Guardian. В колата по-рано е намерено и тяло на мъж от избавителните екипи. Така жертвите на неочакваните наводнения, породени от мощни стихии на гръцкия остров, към този момент са две.

С помощта на дронове специфичната работа за бедствия на пожарната откри тялото на 49-годишния мъж в неделя в Средиземно море край Агия Пелагия, морски курорт северозападно от столицата на Крит - Ираклион.

Жертвата, майка на две деца, е била отнесена в морето, до момента в който се е опитвала да излезе от кола.

Наводнения на остров Крит
Снимка: Reuters


През уикенда на остров Крит паднаха превалявания, които се равняват на количеството, което нормално пада за 4 месеца като крайбрежните села, пътища, магазини и домове бяха наводнени. Докато избавителните екипи продължаваха да претърсват региона в неделя, гръцката държавна телевизия ERT разказа подиуми на „ библейска злополука “ с фрагменти на коли и други парчета, потопени под морската вода в Агия Пелагия и Сития в източната част на острова, където беше оповестено

„ Ситуацията е отвън надзор “, сподели кметът на Сития, Йоргос Зервакис. „ Има свлачища, пътищата са затворени, регионите са непроходими за коли, а улиците са се трансформирали в реки. През всичките години, в които съм в Сития, в никакъв случай не съм виждал нещо сходно “, добавя той.

Местната полиция заяви, че осем туристи и един охранител са били блокирани в археологическия музей на Сития, защото проливни дъждове връхлетяха пристанищния град. Хиляди летовници бяха събрани в залата за заминаващи на интернационалното летище в Ираклион, откакто полетите бяха анулирани заради наводнени писти.

„ Зоните на интернационалното летище са наводнени и неотложно би трябвало да бъдат разчистени “, сподели Йоргос Плиакас, шеф на летището, пред локалния информативен бюлетин Cretapost. „ Никой не може да каже по кое време полетите ще бъдат обновени. “

Крит е измежду най-популярните дестинации в Гърция. Летище Ираклион е второто по величина в страната, с повече идващи и заминаващи полети, в сравнение с на всички места отвън Атина.

Метеоролозите, които предвидиха мощната стихия, споделиха, че е трябвало по-рано да се вземат защитни ограничения. „ Беше планувано от нашите метеорологични модели “, сподели доктор Костас Лагувардос, проучвателен шеф в Националната обсерватория в Атина.

„ Трябваше да има повече подготвеност и съгласуваност сред организациите. Предвид прогнозите, археологическите обекти трябваше да бъдат затворени и жителите да бъдат осведомени “, добавя той.

По думите му, макар че наводнението може да се характеризира като рисково метеорологично събитие, той не счита, че е обвързвано с климатични сривове в страна, която беше наранена от невиждани горски пожари предходната година вследствие на историческа поредност от горещи талази. „ За благополучие имахме меко лято тази година “, добави той. Но чиновници, изпратени на острова, споделиха, че неприятната инфраструктура и ексцентричните дренажни системи безспорно са изиграли роля за вредите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР