Тяхната роля в екипите е да повишат гейминг забавлениетоПоведението на

...
Тяхната роля в екипите е да повишат гейминг забавлениетоПоведението на
Коментари Харесай

Психолози помагат на разработчиците на игри

Тяхната роля в екипите е да покачат гейминг заниманието

Поведението на геймърите се гледа под лупа от разработчиците
(снимка: CC0 Public Domain)

Американският разработчик на компютърни игри Valve е разгласил публикация за наемане на психолог в своя екип, който да помогне за повишение на гейминг заниманието в бъдещите заглавия на компанията.

В описанието на позицията психолог Valve разяснява, че желае да разбере по-добре държанието и мотивацията на играчите. Разработчиците се надяват да употребяват тези познания при образуване на геймплея в бъдещите игри, тъй че те да станат оптимално занимателни.
още по тематиката
В допълнение, психологът ще оказва помощ за повишение на успеваемостта на съществуващите способи за тестване на продуктите и възстановяване на изискванията за потребителите, сътрудниците на чиновниците.

Освен психолог и дизайнер на игри, Valve се нуждае от икономист и статистик. Икономистът ще проучва финансовите данни и ще сътвори модели, които могат да оказват помощ на компанията да разбере по-добре държанието на потребителите при взаимоотношение с виртуалната стопанска система.

Статистикът ще има задача да създаде модели за пояснение на държанието на потребителите в предишното. Те ще послужат за прогнозиране на бъдещото държание на геймърите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР