Консултирахме се с моден дизайнер, за да уточним кои дрехи

...
Консултирахме се с моден дизайнер, за да уточним кои дрехи
Коментари Харесай

Какво да не обличате, ако сте над 40 години

Консултирахме се с фешън дизайнер, с цел да уточним кои облекла са несъответствуващи за дами на „ елегантна “ възраст.

На 40+ години дамата към този момент е развила внимание и нерешителност в стилния си нюх – тя е изучила достолепията и минусите на фигурата си и знае, че на тази прелестна възраст е рисково да изпада в крайности. Или пък… не знае? Нека ви препитаме, с цел да забележим дали не сте пропуснали нещо.

Правило № 1. Чувство за мярка

На дамите на 40 + от време на време им е мъчно да решат към коя категория ще спаднат – към „ постоянно младите “ (които необяснимо за какво вървят на празненства с розови „ балерински “ полички и суичъри с Доналд Дък) или към „ почтено остарелите “. Във втория случай дамите стартират да се гушат в необятни чували, да носят нелепи широкополи шапки и ужасни остроноси боти, като че ли демонстрирайки, че младостта им си е отпътувала.

Но това е безусловно погрешен метод! 40 + е най-красивата и елегантна възраст. Можете да се обличате във всевъзможен жанр! Само че с възприятие за мярка. Искате прокъсани дънки и бомбър с лика на анимационен воин? Няма проблеми, само че носете тези облекла на фамилен пикник или на детски рожден ден, а не в световна конюнктура.

Златната среда може да се реализира с дрешник, формиран от облекла с типичен маниер и някои нетрадиционни и ярки акценти – дънки с един-два прореза + класическо сако; съвременни лоуфъри със семпла кожена чанта; сандали с бели чорапи и ненадейно строга бяла риза с тясна миди-пола. Всичко това ще ви стои хем ефектно, хем почтено, повярвайте ни.

Правило № 2. Небрежността е най-лошия ви зложелател

На 40 + би трябвало на първо място да изглеждате спретнато! Може да не сте облечени нито съвременно, нито стилно или „ богато “ с маркови облекла. Но наложително би трябвало да сте спретнати. Многослойните тениски, суичърите с качулка, грънджът и размъкнатият жанр са неуместни на тази възраст. Това, което стои чудесно на млади девойки, наподобява глуповато на жена на междинна възраст.

Правило № 3. Запазете си високото самочувствие за други сфери

Дори в случай че на 40 + имате фигурата на Никол Кидман, недейте да я демонстрирате натрапчиво. Разбира се, можете да се хвалите с нея пред мъжа си, само че необятната общност няма да оцени позитивно разголените ви тоалети.

Една дама на 40 + години, облечена с къси къси панталони и изрязана над пъпа тениска, наподобява просташко. На плажа или на излет – може! Но недейте да „ блесвате “ с голите си бедра под път и над път през цялото лято.

Същото важи и за късите поли. Може да имате прелестно плътно дупе, над което да сте работили месеци наред във фитнеса! Въпреки това на 40 + не акцентирайте вниманието върху задните си елементи с къса пола – сходна дължина стои идеално единствено на млади и слаби девойки, и то в композиция с по-затворено горнище. А вие наблегнете на елегантните тесни поли до и под коляното.

Правило № 4. Големите чанти са единствено за плажа

Има една такава наклонност – навърши ли дамата 40 години, незабавно развива пристрастеност към големите бездънни чантища. Дамите си умират да мъкнат тези безформени чували за картофи! Моля ви, недейте по този начин. На пазара е цялостно с ярки и стилни дамски чанти. Оставете големите торби за плажа! Ако не желаете да си лепнете 10 години от горната страна, наблегнете на елегантните дамски чанти с размер на дебела книга.

Правило № 5. Черно и още веднъж черно

Няма нищо неприятно в черния цвят. Той може да бъде и луксозен, и смъртоносен по едно и също време – според от това с какво го комбинирате. Отличен образец ни дава холивудската актриса Даян Кийтън. На 72 години тя е все по този начин ослепителна с черен разширяващ се надолу панталон, черно поло и страхотни ярки аксесоари – алена чанта, обувки в апетитен нюанс, ефектни бижута. И не щеш ли виждаме пред себе си не грохнала баба, а същинска икона на стила!

Черният цвят несъмнено е превъзходен, а строгостта му ни разрешава да оформим отличен настоятелен тоалет. Ако обаче желаете да ползвате черното в по-фриволни обстановки, наблегнете на акцентите. През пролетта можете да подберете към елегантното си черно палто светли обувки, като допълните облика си с шал в пресен цвят. Бижута, чанти, ръкавици – всеки един ослепителен акцент ще ви направи същинска кралица!

Правило № 6. Овърсайз – единствено един брой

На 40 + би трябвало да сте изключително внимателни с големите облекла. Свободният пуловер може да стане главен акцент в облика ви, само че би трябвало да спазите едно предписание – по вас би трябвало да има единствено една овърсайз дреха едновременно!

Обемни палта, свободни дънки, пуловери, които можете да заемете от дрешника на мъжа си – това са основните елементи за стила овърсайз. Но единствено в случай че са хармонично уравновесени с останалите детайли!

Ако залагате на обемен панталон, блузата ви би трябвало да е тясна. Искате да облечете необятен пуловер или торбест кардиган? Съчетайте ги с тясна елегантна пола или скини-джинс. Овърсайз-дрехата би трябвало да е единствена в композицията! Освен това не трябва да се съчетава с прекомерно крещящи бижута и аксесоари - за сметка на това ярките щампи са идеални за овърсайза. /woman.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР