Тя започва да се занимава с художествена гимнастика на 4-годишна

...
Тя започва да се занимава с художествена гимнастика на 4-годишна
Коментари Харесай

Елвира Краснобаева, която стъпи на европейския връх в художествената гимнастика за девойки


Тя стартира да се занимава с художествена гимнастика на 4-годишна възраст в Санкт Петербург, където е родена. Десетилетие по-късно стъпи на европейския връх. Тя е Елвира Краснобаева, която преди ден завоюва златния орден с обръч при девойките на Европейското състезание по художествена гимнастика в Израел.

Младата национална гимнастичка получи оценка от 31.900 на финала и изпревари Лиляна Левниска от Полша с 31.400 точки и представителката на домакините Альона Тал Франко с оценка от 31.350 точки.

Освен това състезаващата се за варненския клуб "Грация " Краснобаева завоюва сребърно отличие във финала с топка и бронз в отборната конкуренция дружно с Дара Стоянова. Това е първа европейска купа за България при девойките след златото на лента и среброто на топка на Стилияна Николова от Киев 2020.

"Много е хубаво да си на първото ходило на почетната стълбичка. Много. Аз не бях обезпокоена, тъй като бях сигурна в това, което върша. Бях сигурна, че ще си изиграя съчетанията, тъй като доста съм работила и всичко си мога ", сподели Елвира, откакто получи златния орден.
 Елвира Краснобаева по време на церемонията по награждаването си с европейския златен орден с обръч в Израел.
Тя не крие, че избира съчетанията с топка, само че в четвъртък не е съумяла да направи по най-хубавия метод едно търкаляне и това я е лишило от второ злато.

"Тези първи медали ги обричам на треньорите ми. Много съм признателна на персоналната ми треньорка Светлана Юриевна, че ме изведе до това равнище. Следващата ми цел е да надградя това, което съм работила и идната година да реализира по-добри резултати ", добави Краснобаева.

Тя е родена на 10 март 2008 година в град Санкт Петербург, където прави първите си стъпки в художествената гимнастика. Елвира е възпитаничка на школата на Алина Кабаева, която през май беше глобена от Англия поради околните си връзки с съветския президент Владимир Путин във връзка военната инвазия на Русия в Украйна, почнала на 24 февруари.

Алина Кабаева e именита съветска гимнастичка, за която някои медии и съветски опозиционери настояват, че е държанка на Путин. Твърдения, които в никакъв случай на са били потвърждавани от Кремъл.
 Елвира Краснобаева споделя, че избира съчетанията с топка, само че дребна неточност я е оставила със сребърното отличие от Европейското състезание в Израел.
През 2014 година Елвира Краснобаева се реалокира дружно със фамилията си във Варна, където стартира да тренира с клуб "Грация ".

Първият ѝ треньор в България е Светлана Юриевна. Само месец по-късно Елвира взе участие в интернационалните надпревари и печели два златни медала на шампионати в Бургас. През идващите няколко години Елвира печели голям брой интернационалните шампионати в България.

През май 2016 година Елвира е поканена да вземе присъединяване в Гала на Световната купа в София със независимо демонстративно осъществяване и е отличена от президентката на българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева, като най-техничната и прочувствена гимнастичка в България.

След това Краснобаева се състезава за варненския клуб "Чар ДКС " и софийския "Левски ", за които също печели голям брой оценки. От 2017 година тя се завръща в клуб "Грация " във Варна и става безспорна шампионка на България през 2017, 2018 и 2019 г.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР