Тя вече е извън опасност и вече е в съзнание,

...
Тя вече е извън опасност и вече е в съзнание,
Коментари Харесай

Само Бог и професионалистите от Сърце и мозък спасили живота на Наталия от влакчето на ужасите в Слънчев бряг

Тя към този момент е отвън заплаха и към този момент е в схващане, приведена е в гръдна хирургия до цялостното й възобновяване

Само Бог и професионализмът на доктор Валентин Милев и екипът му от Отделението по анестезиология и реанимация на болница „ Сърце и мозък “ избавили живота на 42-годишната украинка Наталия Чепелова, която едвам не почина след рухване от над 7 метра височина от атракционно влакче на ужасите в лунапарка в Слънчев бряг. В продължение на три дни медицинските експерти бдят неразделно над нея, борейки се да я върнат в схващане и изправят на крайници. 

Инцидентът е станал в неделя към 20 часа. Наталия идва в лунапарка с щерка си, която е на 20 година, и внучето си – 4-годишно момиченце. Двете дами, водещи за ръка детето, очевидно били несъответстващи и доста пияни. Лекарите недоумяват кой им е разрешил въобще да се качат на влакчето, сигурно не е трябвало да бъдат допускани.

След рухването Наталия е превозена в болница „ Сърце и мозък “ с екип на Центъра за незабавна здравна помощ в доста тежко положение. Тя въобще не знаела къде се намира, не дала никакви данни за случая. Дъщеря ѝ пък съобщавала, че майка ѝ е паднала от 2 или 3 етаж, минимум 6 метра височина, влакчето не споменавала.

Оказва се, че и двете дами са използвали съществено количество алкохол, а Наталия дори няма спомен за случилото се.





Наталия Чепелова е призната в реанимация с голям брой фрактури на ребрата двустранно с съществуване на гръдни капаци, имала е пневмоторакс вдясно, травми на белия дроб двустранно, фрактура на дясна ключица, фрактура на лява орбита, сложена й е и шийна яка. Лекарите установяват нейното тежко общо положение, имала и дълбока рана в региона на десния хълбок. Налага се да бъде сложена на изкуствена вентилация, незабавно са обезпечени 10 кръводарителя за кръвопреливане.

До 3 юли е била интубирана, само че към този момент е в схващане, контактна и съответна и е приведена в гръдна хирургия до цялостното й възобновяване.
 От тази седалка се строполила Наталия, защитният ръб бурквално се е изкъртил
На фотографията е показано влакчето, от което пада 42-годишната украинка. Най-високата му точка е на 9 метра, след което следва втурване, завой и насъбраната инерция изпраща композицията към 360-градусов лупинг. Ролът е с височина 7 метра. Именно на това място дамата пада с главата надолу. Най-страшното е, че щерка й и внучка й са станали очевидци на ужасяващия случай. Вижда се по какъв начин целият защитен ръб и седалката са се разпаднали във въздуха.
 Д-р Валентин Милев
Д-р Валентин Милев е част от екипа на " Сърце и Мозък " от 2020 година, а от 2022 година е шеф на Отделение по анестезиология и реанимация. Той ръководи екип от 30 лекари с тази компетентност и 13 специализанти. Отделението разполага с 34 кревати, което го прави най-голямото интензивно поделение в Югоизточна България. Обемът на активност включва кардиореанимация, интензивно лекуване на пациенти от ортопедия и травматология, неврохирургия, коремна хирургия, урология, съдова хирургия, гръдна хирургия, интензивна неврология, гастроентерлогия. Интензитетът на работа е извънредно висок, поддържа се качество на лекуване, отговарящо на всички европейски стандарти. Всеки месец от тук минават приблизително 170 пациенти.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР