Тя твърди, че по време на посещение за наблюдение в

...
Тя твърди, че по време на посещение за наблюдение в
Коментари Харесай

Украйна с ужасяващи разкрития: Руснаците измъчват украински войници с клещи и ток, инжектират им непознато вещество

Тя твърди, че по време на посещаване за наблюдаване в здравно заведение, украински бойци, които по-късно са били освободени при замяна на пандизчии, са били очевидци на изтезания и малтретиране. Повечето от тях са хванати край Мариупол.

„ Измъчвали са ги с клещи и ток, като са им инжектирали непознато вещество “, написа Денисова на страницата си във Facebook.

Според информацията в началото те са били държани в изби и промишлени здания, а по-късно са трансферирани в центрове за задържане в следени от Москва региони в Донецка област. Те са се озовали в ареста в Таганрог и Воронеж.

По време на тези премествания очите на пандизчиите са били завързани, главите им покрити с чували, а ръцете им вързани. Охраната неведнъж ги биела, унижавала и заплашвала, че ще ги убие. Руснаците са били изключително жестоки към украинските офицери и членове на полк „ Азов “, написа Денисова.

Тя твърди още, че пандизчиите са били измъчвани с клещи, бити с палки, душени, удряни с ток и ритани.

Някои бойци настояват, че са им инжектирали незнайно вещество „ М “, след което са припадали и ще губели паметта си. Те са били принудени да рецитират историята на съветския герб и знаме и да пеят ария, със заглавие „ Простете ни, благи руснаци “, и да изпеят съветския химн. Ако откажат, им е казвано, че ще последват нови изтезания.

Жените са арестувани в ареста в Донецк. Между 17 и 20 дами са настанени в килии, предопределени за настаняване на двама до трима души. Вместо тоалетни имали кофа, нямали достъп до персонална хигиена и душове, твърди Денисова.

Разказват още, че руснаците са водили там и пленени украинци, биели са ги и ги принуждавали да вършат секс с пленените дами.

Украинските военнопленници получавали по 1,5 литра вода дневно за 30 до 40 души. Ежедневната им храна в Донбас се състояла от филия самун със свинска мехлем.

„ Ако им е давано да ядат месо, руснаците са им казвали, че това е човешка плът. На пандизчиите също беше неразрешено да се свързват със фамилиите си “.

Денисова споделя, че тези отчети демонстрират, че Русия нарушава интернационалното право и конвенциите за правата на индивида, в това число Женевската спогодба за отнасяне на военнопленниците. Тя прикани Организация на обединените нации да проверява и документира тези съветски закононарушения, които съгласно нея явно нарушават правата на украинските жители.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР