Тя трябва да изясни по какъв начин е възможно да

...
Тя трябва да изясни по какъв начин е възможно да
Коментари Харесай

Правят нова токсикологична експертиза по делото Семерджиев, търсят и двете тайствени свидетелки

Тя би трябвало да обясни по какъв метод е допустимо да се одобряват другите типове опиати, както и какво време е належащо за разграждането им в организма поради метаболитните процеси. Ще се открива още и налични ли са кръвни проби от подсъдимия, както и задоволително ли е количеството, с цел да се изследват.

Искането за назначение на експертизата бе направено пред съда от отбраната на Георги Семерджиев, обвиняем за тежката злополука на бул. " Черни връх " в София, при която починаха две млади дами.

На 5 юли м.г. 35-годишният някогашен футболист, седнал зад кормилото на първокласен джип " Ауди ", опустоши такси на кръстовището на бул. " Черни връх " и ул. " Свети Наум " в София с висока скорост, след което се блъсна в асансьора на метростанция " Европейски съюз ". От мощния удар колата се разцепи на две и едната половина удари смъртоносно двете млади дами, които по това време са се движили по тротоара - 26-годишната студентка Христина Дилева и 22-годишната Хариет Стефанович. Те починаха на място.

В края на април Софийският градски съд призна за отговорен Георги Семерджиев и го осъди на 20 години затвор при в началото непоколебим режим. Присъдата обаче бе обжалвана и в края на септември Софийският апелативен съд даде ход на процеса. 

Още на първото заседание магистратите назначиха две нови експертизи - ДНК експертиза на въздушната възглавница на лидера на автомобила, с който беше осъществена злополуката, както и нова автотехническа експертиза. Резултатите от спомагателната ДНК експертиза за биологични следи още се чакат.  

Съдът позволи чуването и на две нови свидетелки. Семерджиев твърди, че не той е управлявал автомобила, а една от двете дами.

И на днешното заседание обаче двете свидетелки не се появиха. Затова апелативните магистрати взеха решение, че ще бъде изработен нов опит те да бъдат призовани. Според юриста на подсъдимия Мирослав Христов, в случай че още веднъж не могат да бъдат открити или не се явят е допустимо съдът да постанови насилственото им довеждане.

Снимка: БТА

До момента те са неоткриваеми.

Следващото съвещание по делото е планувано за 6 декември.

Снимка: БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР