Тя сподели, че за нея е чест да открие най-престижното

...
Тя сподели, че за нея е чест да открие най-престижното
Коментари Харесай

Трима посланици откриха осмия Уиски Фест София

Тя показа, че за нея е чест да открие най-престижното уиски събитие в Централна и Източна Европа и насърчи гостите на тридневния фест да вземат участие в томболата, която ще направи София още по-зелена. „ Няма неприятно уиски, просто някои уискита са по-добри от други”, приключи тя речта си с откъс от Реймънд Чандлър.

Посланиците на Съединени американски щати и Ирландия също приветстваха гостите на Уиски Фест София 2019, които препълниха Sofia Event Center в Парадайз Център на откриването на тридневния фестивал на качествените питиета.



Голямата изненада за феновете на класните напитки е 72-годишното уиски Genesis Mаcallan в бистър декантер, сътворен от майсторите на Lalique. Разкошният декантер е с цена 120 000 лева и е единствен за България, в целия свят има единствено 600 броя от колекционерското украшение.

Изискани усети, редки и екзотични уискита, обособена зала за ром и коняк, тераса с вкусотии и жива музика чакат посетителите на Уиски Фест София 2019, който продължава през днешния ден и на следващия ден, на 26 и 27 октомври. В съботната нощ ще спим един час повече поради прекосяването към зимно часово време и ще сме по-отпочинали за третия ден на влиятелния фестивал.



Над 300 вариации уиски от целия свят, измежду тях и личната марка Уиски Фест София могат бъдат опитани от гостите на феста.

Един от посетителите ще завоюва пътешестване до три дестилерии в Шотландия за двама души, както и Golden Tour на паметната атракция The Scotch Whisky Experience в сърцето на Единбург.

Майсторските класове, водени от световноизвестни специалисти, притеглят същински ценители, които желаят да научат повече за тайните на основаването на качественото уиски. На феста се оферират извънредни уискита, за които има ограничаване в броя на закупените бутилки.



Посетителите на Уиски Фест София се радват и на бариста ъгъл с изключителни кафе питиета, на неповторим шоколад с уиски, а фууд корнерът предлага гурме специалитети и сочни меса със сосове от уиски. Специално за феновете на пури има отоплена тераса, където да се насладят на усета и аромата на страхотни марки.

Нови уиски-коктейли, които са супер съвременни сега, се подготвят на място, а приятните моменти с нови и остарели другари на Уиски Фест София са незаменими. Най-престижното уиски събитие у нас притегля фенове на класните питиета, които харесват феста и поради страхотната атмосфера, която уредниците основават.



Стотици хора идват от разнообразни краища на страната, с цел да се насладят на редки напитки, някои от които за първи път са в България. На щандовете, които оферират многообразие от вариации на питиета, посетителите се посрещат от същински специалисти, които оферират най-хубавото от разнообразни кътчета на света.

Не единствено тези, които идват за първи път на Уиски Фест София, само че и постоянните гости са сюрпризирани освен от огромния избор, само че и от забавните интензивности и събития по време на феста.

Билетите за уиски феста са два типа: единият коства 45 лева и включва 15 уиски заема, дегустационна чаша Glencairn, указател с марките и дестилериите, бутилка вода. Специалният неделен билет е 30 лева и включва достъп до фестивала единствено в неделя, 27 октомври, 10 уиски заема, дегустационна чаша Glencairn, указател с марките и дестилериите, бутилка вода.



Билетите за осмия Уиски Фест могат да се купят в Sofia Event Center по време на самото събитие. На касите на фестивала се продават спомагателни уиски заеми, а също по този начин „ златни” заеми за доста специфични уискита.

Всеки уиски заем е еднакъв на половин унция =15 мл – съгласно специалистите това е задоволително, с цел да може човек да разбере дали желае още веднъж от същото или е подготвен за нови чувства.
Уиски Фест София е и превъзходен късмет за имениците – на Димитровден би трябвало да се чества по най-хубавия и блестящ метод!

За трета поредна година идеята на Уиски Фест София е засаждане на дъбови дръвчета – с напъните на уредниците на влиятелното събитие са засадени 1 000 дръвчета в Новата гора на София.

Пълната стратегия и спомагателна информация за Уиски Фест София 2019 ще намерите на www.whiskeyfestsofia.bg и https://www.facebook.com/whiskeyfestsofia
За повече информация може да пишете на електронен адрес [email protected]
Всички удоволствия, които предлага Уиски Фест, са налични единствено за пълнолетни лица. Организаторите и формалните представители на марките молят: Консумирай отговорно!
www.konsumirai-otgovorno.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР