Тя щяла да помогне да се определи добавка към лихвата

...
Тя щяла да помогне да се определи добавка към лихвата
Коментари Харесай

Гана разработва система за кредитен рейтинг на физически лица

Тя щяла да помогне да се дефинира добавка към лихвата
Правителството на Гана работи с организациите за кредитна информация за създаване на система за кредитна оценка в страната до края на годината, сподели вицепрезидентът на Гана Махамуду Бавумия, съобщи особено за Българска телеграфна агенция ганайската организация ГНА.

Той съобщи, че основни детайли, като да вземем за пример картата " Гана ", банковите сметки, сим-картите, системите за обществено обезпечаване и националното здравно обезпечаване, ще дават на референтните организации неповторима идентичност и съществена информация за притежателя. Националната цифрова система за адреси на парцели също ще оповестява точното местонахождение на кредитополучателя. Бавумия съобщи, че към този момент са въведени нужните ограничения, с цел да се даде опция за оценка на кредитоспособността.

Кредитната референтна организация е самостоятелна организация, която съхранява по сигурен метод данни, включващи молби за заем, сметки и финансовото държание на индивида. След това данните се употребяват за генериране на кредитен рейтинг, който демонстрира кредитоспособността на лицето и оказва помощ да се дефинира каква добавка към лихвения %, в случай че е належащо, би трябвало да се прибави към всяко настрана заявление за заем или покупка на погашение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР