Тя ще уведомява потребителя за прекомерно нагряване. Повечето Android смартфони разполагат

...
Тя ще уведомява потребителя за прекомерно нагряване.
Повечето Android смартфони разполагат
Коментари Харесай

За да не прегрее смартфонът прекалено много. Устройствата Google Pixel ще получават функцията Adaptive Thermal

Тя ще уведомява потребителя за прекалено нагряване.

Повечето Android смарт телефони разполагат с функционалност за отбрана от прегряване, само че в случай че интензивно употребявате смарт телефона си навън под палещото слънце, функционалността за саморегулиране на топлината може да не успее да се оправи с натоварването.

Гугъл желае да вкара функционалност за отбрана от прегряване в своите смарт телефони. Функцията Adaptive Thermal е открита в кода на приложението Гугъл Device Health Services 1.27.

Тази функционалност е основана, с цел да предотврати прегряването на вашето устройство и да отбрани батерията на телефона, както и да поддържа високо равнище на продуктивност.

Функцията Adaptive Thermal се задейства, когато температурата на батерията на смарт телефона Pixel се увеличи до евентуално рисково равнище. Основната цел на тази система е да предизвестява потребителите, преди тяхното устройство да доближи сериозен температурен предел, тъй че потребителят да може да направи нещо по въпроса.

По-конкретно, когато температурата на батерията надвиши 49 градуса, Adaptive Thermal задейства предварителна тревога. Тази тревога уведомява потребителите, че устройството прегрява, и предлага избрани ограничения за изстудяване. Известието предлага да се заобикаля директна слънчева светлина и да се затворят всички приложения, които употребяват доста сила.

Функцията ще предлага и бутон за обзор на по-подробни рекомендации за изстудяване на смарт телефона – изключване на 5G, слагане на телефона сянка и така нататък

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР