Тя ще продължи да работи във Върховната касационна прокуратура Изпълняващият

...
Тя ще продължи да работи във Върховната касационна прокуратура Изпълняващият
Коментари Харесай

Сарафов е освободил Сийка Милева като говорител на главния прокурор

Тя ще продължи да работи във Върховната касационна прокуратура
Изпълняващият функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов е освободил Сийка Милева от длъжността представител на основния прокурор, твърди bTV. Тя ще продължи да работи във Върховната касационна прокуратура. Сийка Милева е назначена за представител на досегашния основен прокурор Иван Гешев през 2020 година. Три години по-рано тя е била следовател към Софийската градска прокуратура, само че по-късно бива назначена след конкурс като спецпрокурор към закритото към този момент спецправосъдие.

Пред " Фокус " Сийка Милева разгласи, че не е публично освободена, само че удостовери,че това ще се случи през утрешния ден.

По-рано по искане на Сарафов бяха освободени всички зам.-главни прокурори. Като претекст пред Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет той уточни, че желае да образува екип от хора, на които имал доверие и с които споделял общи правила и полезности.

За нов шеф на Националната следствена работа, която Сарафов оглавяваше, преди да бъде назначен за изпълняващ функционалностите на основен прокурор, през днешния ден бе назначена Ивелина Христова.

Отново през днешния ден Сарафов закри Експертния съвет към основния прокурор, който бе основан през май 2020 година и в него участваха представители от региона на правото и някогашни магистрати. Главният прокурор изиска и информация от Министерство на вътрешните работи за защитата на Любена Павлова и други очевидци по наказателни каузи от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР