Тя ще е залепена за Корпус 2, където е и

...
Тя ще е залепена за Корпус 2, където е и
Коментари Харесай

КОЦ-Бургас строи нова сграда със собствени средства, за да се сдобие с най-модерния ЯМР в страната


Тя ще е залепена за Корпус 2, където е и другата образна диагностика – скенер, мамографи, ултразвукови апарати

КОЦ-Бургас строи нова постройка за единствения в страната ЯМР, който ще лекува по-успешно и точно тумори. Общинският съвет в Бургас учреди правото на градеж, а лечебното заведение ще финансира плана по построяването на новата сграда със лични средства.

Тя ще е залепена за Корпус 2, където е и другата образна диагностика – скенер, мамографи, ултразвукови апарати.

„ Целта на придобиването на ЯМР, който се надяваме да пристигна по линия на министерството на опазването на здравето, е, че с него ще можем да лекуваме по-успешно с методите на лъчетерапията и по-прецизно туморите на главата и на дребния таз – по-специално гинекологични тумори на ректума. От доста огромно значение ще е и за биопсията на простатната жлеза “, сподели пред Флагман.бг шефът на КОЦ-Бургас проф. Христо Бозов.

Комплексният онкологичен център с изключение на за ЯМР по Плана за възобновяване и резистентност, кандидатства и за специфичен ултразвуков уред, с който доста точно ще се прави биопсия на простатната жлеза за карцином. „ Апаратът се назовава фюжън и се състои от две елементи – едната е за вкарване на дискетата от ЯМР, с който се дефинира къде почти е карциномът на простатата и насочването от ЯМР взаимно с ултразвука – почти към 100% ще дефинира мястото на карцинома на простатата и от там да се вземе биопсия с игла, с която след това ще се дефинира типът на тумора “, посочи проф. Бозов.

„ Ако Министерството на здравеопазването утвърди КОЦ и ние получим безплатно тези два апарата – ще разполагаме с най-модерната техника и ще създадем подобен център, който ще назовем Център „ Простатна жлеза “, добави той.

 Но с цел да успее КОЦ-Бургас да се пребори с конкуренцията с останалите онкоцентрове в страната и профилирани онкологични лечебни заведения и да получи апаратите, би трябвало да има сграда, в която да ги разположи. „ Затова поискахме от Общинския съвет в Бургас да ни учреди право на градеж, а ние със лични средства ще изградим тази сграда.

Очакваме в скоро време Министерство на здравеопазването да утвърди нашето присъединяване за този план, който е по Компонент 3 „ Модернизация на лечебни заведения за онкологична помощ “. Апаратурата ще бъде закупена с европейски средства “, посочи шефът на КОЦ-Бургас проф. Христо Бозов.

Постройката, която ще се състои от три лекарски кабинета и чакалня, ще бъде построена от КОЦ-Бургас със лични средства. 2,6 млн. лева е облагата на общинското лечебно заведение за предходната година, а неговият шеф проф. Христо Бозов бе почетен с оценката „ Общински управител “ на годината поради метода, по който управлява екипа и отличната финансова дисциплинираност, която съблюдава.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР