Тя се състоя пред параклиса и мемориалната стена до НДК

...
Тя се състоя пред параклиса и мемориалната стена до НДК
Коментари Харесай

Караянчева и Петър Стоянов почетоха жертвите на комунизма

Тя се състоя пред параклиса и мемориалната стена до НДК в деня за отдаване на почет - 1 февруари. Присъстваха още кметът на София Йорданка Фандъкова и президентът Петър Стоянов (1997-2002 г.)

"Важно е да създадем по този начин, че нашите деца да не не помнят това, което се е случило тогава, с цел да не се повтарят в никакъв случай сходни неточности ", съобщи Караянчева, представена от пресцентъра на Народното събрание.

По думите й на този ден би трябвало единствено да сведем глави и да кажем "простете ".

Тя напомни, че Народното събрание осъди комунистическия режим.

"От 2009 година насам се вършат действителни стъпки за откриване на истината за репресиите по времето на комунистическия режим. Още през 2010 година министърът на вътрешните работи съобщи над 1 милион единици от Държавна сигурност в Комисията по досиетата. И през днешния ден следващата стъпка, която вършим, е, че децата ни ще учат комунистическия режим ", сподели още председателката на Народното събрание.

Тя благодари за това на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

На церемонията беше отслужен молебен в памет на жертвите на комунизма и са поднесени венци и цветя на мемориалната стена.

По-рано депутатите в Народното събрание уважиха с едноминутно безмълвие жертвите на комунистическия режим, само че след борба сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия .

Преди 73 години Народният съд издаде хиляди смъртни присъди
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР