Тя се отказа да преговаря със Следствения комитет, защото те

...
Тя се отказа да преговаря със Следствения комитет, защото те
Коментари Харесай

Следовател с ултиматум към майката на Навални: Тайно погребение или го заравят в колонията

" Тя се отхвърли да договаря със Следствения комитет, тъй като те нямат правото и пълномощието да вземат решение по какъв начин и къде ще бъде заровен синът й. Тя упорства да бъде спазен законът, който задължава следователите да предадат тялото в границите на две денонощия от момента на установяването на гибелта. Според здравната документи, която тя е подписала, тези две денонощия изтичат на следващия ден. Тя упорства за това управляващите да й разрешат да направи заравяне и панихида, според обичая ", заяви Ярмиш.

На 22 февруари Людмила Навалная заяви, че са й посочили тялото на сина й в моргата на Салехард. Там са й дали и документа за гибелта му, който тя е подписала. По думите на прессекретаря на Навални - Кира Ярмиш, в здравното удостоверение за гибелта написа, че опозиционерът е умрял " по естествени аргументи ". Тялото му проверяващите са задържали.

Директорът на Фондацията за битка с корупцията, основана от Навални, Иван Жданов, описа, че следователите са сложили изискването на майка му такива, че роднините и съратниците му са длъжни да пазят в загадка информацията за погребението му досега, до който самолетът от Салехард се приземи в Москва. Семейството на починалия Навални ще бъде придружавано от сътрудници на Следствения комитет от самото начало до края на церемонията, а датата на погребението ще бъде избрана тогава, когато тялото на политика бъде превозено в Москва.

Междувременно стана ясно, че Навалная, посредством юристите си, подава иск против ръководителя на Следствения комитет в Ямало-Ненецки окръг. С него тя желае публично възбуждане на углавно дело по отношение на локалните следователи, които не й дават тялото на сина й, оповестява още " Медуза.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР