Тя се опитва да очерни всички налични институции и да

...
Тя се опитва да очерни всички налични институции и да
Коментари Харесай

Мая козината си мени, нрава - едва ли

Тя се пробва да очерни всички налични институции и да се показа като Батмана на републиката. Това съобщи специалистът на КТ " Подкрепа " Ваня Григорова по адрес на омбудсмана Мая Манолова и следващия скандал, в който някогашният народен представител от Българска социалистическа партия се забърка – този път на съвещанието на Националния съвет за тристранно съдействие (НСТС).

Коментар на редактора
Думите на Григорова не трябва да се подминават с лека ръка заради едно просто събитие – наподобява бързо забравяме коя е Мая Манолова. Забравяме какво беше по времето на кабинета " Орешарски ", когато и такситата не я желаеха. Забравяме по какъв начин тогава работеше " за народа " госпожа Манолова и по какъв начин я посрещаше народът – най-малко това може да ѝ се признае, появи се на площада, когато беше най-напечено. Но изявления като " България след Орешарски остава в устойчиво положение " би трябвало да се помнят постоянно – изключително в този момент, когато Манолова вършее наляво-надясно и се кълне, че оказва помощ на хората, че в този момент това е неин дълг.

Вчера, 17 юли, специалистът на КТ " Подкрепа " Ваня Григорова даде образец за помощ от страна на омбудсмана – за новата Наредба за здравната експертиза, на база на която ще се дефинира, просташки казано, кой какъв брой е неработоспособен и повреден и кой каква помощ ще получава от страната за това. Оказа се, че нашите управници отново са намерили по какъв начин да пестят – в случай че страдаш от повече от едно заболяване, няма към този момент да ти се смятат всичките, а единствено най-тежкото. И по този начин понижава и помощта, тъй като по-трудно можеш да отидеш в по-горна група по системата на ТЕЛК.
Засега Манолова за тези цивилен права не се е сетила, а наредбата към този момент я одобриха. Ще се сети, несъмнено, само че ще е след дъжд – качулка. Защото ролята на омбудсмана е да е посредник сред жители и страна. Омбудсманът би трябвало да намира метод и средства да принуди страната да работи. Манолова обаче преди всичко някак все намира метод да се чува хубаво в медиите.
Разбира се, по отношение на Константин Пенчев и Гиньо Ганев Манолова е безусловно съсловия нагоре – все едно да съпоставим Франция и България на футбол сега. Но в никакъв случай не би трябвало да се не помни, че тя зае поста на омбудсман с негласната благословията на Бойко Борисов и явната поддръжка на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, че искаше да стане ръководител на Българска социалистическа партия. И дано бъдем по-критични – кой огромен публичен проблем, с който Манолова се зае, беше стабилно решен, без да има ново неодобрение и митинги по-късно? Ясно е, че другите, ръководещите, са най-виновни, само че единствено те ли? Нов Бойко Борисов, само че в пола, на никой не е необходим!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР