Тя се намира близо до лобното място на журналиста В

...
Тя се намира близо до лобното място на журналиста В
Коментари Харесай

Откриха чешма в памет на журналиста Милен Цветков

Тя се намира покрай лобното място на журналиста

В памет на журналиста Милен Цветков (1966-2020 г.) беше открита чешма в София. Тя се намира на обръщалото на трамвай №10, покрай мястото, където Цветков почина. Средствата за чешмата са събрани напълно от донори, а остатъкът от събраната сума ще бъде преведена по сметката на децата на журналиста, предава Българска телеграфна агенция.

Чешмата е знак на добрина, на нещо, което завещаваш на поколенията, тъй като дава вода, а тя е най-животворната субстанция. Идеята за построяването ѝ е на публицистите Люба Ризова, Генка Шикерова, Миролюба Бенатова и сътрудници на Милен Цветков.

Журналистът беше блъснат от дрогиран млад водач на 19 април 2020 година при тежка автомобилна злополука на бул. " Черни връх " в София. Катастрофата беше породена от 22-годишния Кристиан Николов. Автомобилът му се блъсна в колата на Милен Цветков, който е чакал на червен светофар. 

В края на юли Върховен касационен съд удостовери присъдата на Кристиан Николов. Според решението закононарушението е осъществено при възможен предумисъл и младежът получи 9 години отнемане от независимост.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР