Тя се казва Валерия Гърневска. И е само на 13

...
Тя се казва Валерия Гърневска. И е само на 13
Коментари Харесай

Дете от Трявна се класира на полуфинал на Световния турнир по тенис в академията на Рафаел Надал

Тя се споделя Валерия Гърневска. И е единствено на 13 години. Въпреки нежната си възраст, тревненката към този момент е горда носителка на едно от най-престижните тенис оценки – предходната година приключва като №1 в ранглистата на България за деца до 14-годишна възраст. Успехът й не стига до такава степен и през днешния ден момичето още веднъж е мотив за горделивост и наслада на нашия град Трявна.  

В понеделник Валерия съумя да се класира на полуфинал на международния шампионат по тенис от веригата “Kinder+ Sport ”, който тази година се организира в тенис академията на Рафаел Надал в Майорка, Испания. Състезанието се организира годишно и е част от интернационалния обществен план на Ferrero Group. В него вземат участие най-хубавите млади тенисисти от целия свят, които имат опция да премерят сили в четири възрастови групи – от 9 до 12 години. Заключителният тенис шампионат беше отсрочен с една година, поради пандемията от ковид.  
 Приключиха двете екокампании на община Трявна за разделно събиране на боклуци в детските градини Приключиха двете екокампании на община Трявна за разделно събиране на боклуци в детските градини
С предадени хартиени и пластмасови боклуци и получени нови просветителни книжки – по този начин приключиха двете екокампании на Община Тря...

“Този конкурс “Киндер+ Спорт ” е за спечелилите от шампионатите през 2020 год., които се провеждат във всяка една страна. Те са няколко шампионата за обособени възрастови групи, да речем пет-шест и всяко едно извоювано първо, второ или трето място носи точки. Резултатът се сумира и най-после единствено спечелилият има право да отиде на този финален шампионат. Мога да ви кажа, че Валерия ги завоюва безапелационно – от шест шампионата, тя завоюва пет, единствено един приключи на второ място. ” споделя треньорът на младата ни тенис вяра Нешо Мостров и с наслада добавя, че тревненката към този момент е победила в първите две срещи от шампионата. “Състезанието стартира в понеделник и сега Валерия чака съперника си за третата среща. Предстои и присъединяване на двойки с французойка, като жребият е на инцидентен принцип ”.  

Валерия Гърневска тренира още от дребна. Първите си стъпки в тениса прави още на 6-годишна възраст и геният й незабавно е видян.  

“Специфичното при Валерия е, че тя играе с двете ръце. Това е доста рядко срещано събитие и малко тенисисти го могат – когато застане отдясно бие сервиз с дясна ръка и играе с дясната, а когато застане отляво бие сервиз с лявата ръка и играе с лявата. Това го забелязах още първоначално при нея и я оставих по този начин да играе с двете ръце. ” акцентира Мостров и добавя още, че дружно с любовта и желанието, този гений се трансформира в сполучливата формула за достиженията на младата тревненска тенисистка.  

От 9-годишна спортитската играе единствено самостоятелно към тенис клуб “Българов ” – Трявна и организира ежедневни тренировки. В момента в клуба упражняват още 20 деца от града, за които любовта към спорта, придвижването и мотивацията се трансформират в едни от основните фактори за създаване на здравословен и потребен метод на живот.  
 Община Трявна зарадва малчуганите от ДГ Светлина във връзка двете екокампании за разделно събиране на отпадъците Община Трявна зарадва малчуганите от ДГ " Светлина " във връзка двете екокампании за разделно събиране на отпадъците
Днес Община Трявна зарадва дребните сладури от Детска градина “Светлина ” с просветителни книжки във връзка двете екокампа...

“Първото главно нещо, за което желая да благодаря на Община Трявна е, че ни дава тези благоприятни условия да упражняваме пълноценно. Досега не сме получили никакъв отвод от локалното управление, каквото и да сме поискали постоянно са били отсреща, за което ужасно им благодаря. Провеждаме си умерено и проведено тренировките в Трявна. ” приключва треньорът на Търговска колегия “Българов ” Нешо Мостров.  

Световният финален тенис шампионат завършва в края на тази седмица. След това изявите на младата ни вяра не престават у нас с присъединяване на държавни тенис шампионати, които ще се проведат на закрито в зала. Община Трявна поздравява Валерия и нейния треньор за постигнатите резултати и им пожелава още доста мотиви за горделивост и наслада и да не престават все по този начин сполучливо да популяризират нашия град Трявна и България пред света!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР