Тя призова за рекалибриране на строгата политика за нулев ковид

...
Тя призова за рекалибриране на строгата политика за нулев ковид
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева погна Китай за ”нулевия ковид” frognews.bg

Тя прикани за " рекалибриране " на строгата политика за " нулев коронавирус " на Пекин, която има за цел да изолира всеки обособен случай на болестта, " тъкмо поради въздействието й както върху хората, по този начин и върху стопанската система ". 

 

В изявлението, което даде за АП по необятен кръг тематики, ръководителката на МВФ също по този начин предизвестява, че е прекомерно рано Управлението за федерален запас (УФР) на Съединени американски щати да изоставя политиката си на нападателно повишение на водещите лихви. 

 

Виждаме какъв брой е значимо да се отстъпи от огромните локдауни, да се работи доста целеустремено с рестриктивните мерки. Това разрешава да се овладее разпространяването на КОВИД-19, без да се заплаща забележителна икономическа цена, сподели Георгиева в Берлин. 

 

Тя прикани Китай също по този начин да се обърне към имунизационна политика и да се концентрира върху " имунизиране на най-уязвимите ". Ниските равнища на имунизиране измежду най-възрастните е значима причина Пекин да прибягва до локдауни, а появяването на по-заразни разновидности сложи засилен акцент върху напъните за попречване на всякакво вероятно разпространяване на патогена. 

 

Локдауните обаче забавят всичко - от пътуванията до оборота в търговията на дребно и продажбите на коли във втората по величина международна стопанска система. Георгиева прикани Пекин " да поправя цялостния си метод към метода, по който Китай прави оценка действието на веригите за доставки поради " резултата на доминото ", което това оказва върху останалата част от света ". 

 

МВФ предвижда, че тази година китайската стопанска система ще нарасне единствено с 3,2 на 100, което е под междинния ритъм на напредък за света - нещо, което по принцип рядко се случва. 

 

Докато резултатът от коронавирус политиката на Пекин се усеща по целия свят, Георгиева очерта като най-големия риск за международната стопанска система високата инфлация, която принуждава централните банки да покачват водещите си лихви, което оскъпява заемите за потребителите и бизнеса. Същевременно се усеща нужда държавните управления да подкрепят най-уязвимите, без обаче да подкопаят основите за стопански напредък с прекомерно огромни разноски. 

 

На въпрос дали УФР не би трябвало да направи пауза в повишението на водещите си лихви, което води до усилване на $ и слага под напън най-бедните страни, Георгиева декларира, че американската централна банка " няма различен вид, с изключение на да следва същия път, до момента в който се стигне до действително намаление на инфлацията ". 

 

" Дължат това на американската стопанска система, дължат го на международната стопанска система, тъй като каквото се случи в Съединени американски щати, в случай че инфлацията не бъде сложена под надзор, може също да повлияе останалата част от света ", предизвести ръководителката на МВФ.  
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР