Тя повдигна въпроси за състоянието на пътната инфраструктура и къде

...
Тя повдигна въпроси за състоянието на пътната инфраструктура и къде
Коментари Харесай

Експерти от Института за пътна безопасност: Този път е една от 1500 черни точки в България

Тя повдигна въпроси за положението на пътната инфраструктура и къде са контролните органи, ревизирали ли са дали водачът на рейса е почивал, какво се е случило с него. Припомни, че това не е първи подобен случай.

За този сектор на Автомагистрала " Струма " тяхната организация е изпратила над 15 сигнала единствено тази година. И не са получили отговор на сигналите.

" От 6 месеца страната не дава отговор. Ако не ѝ желаяме информация по Закона за достъп до социална информация, страната изрично отхвърля връзка с неправителствения бранш ", съобщи Диана Русинова в " Денят стартира ".

Този път е една от 1500 черни точки в България, за които Институтът за пътна сигурност заяви през лятото, напомни Емил Марков.

През лятото се е провела среща в Министерството на районното развиване и благоустройство по самодейност на института, която специалистите дефинираха като неуместна, тези хора, които работят там са безусловно неподготвени. От тях те са научили, че България не е готова за зимното поддържане и разчистване.

" Проблемът е подобен: страната отсъства. Днес заплатиха с живота си за нашето безхаберие ", съобщи Диана Русинова.

Тя акцентира, че не можем да неглижираме обстоятелството, че този сектор е в безобразно положение - пътна маркировка, мантинели, знаци.

" И мантинелите, и маркировката не дават отговор даже на минималните нормативни условия ", разяснява Емил Марков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР