Тя постави този ултиматум, след като левицата внесе искане за

...
Тя постави този ултиматум, след като левицата внесе искане за
Коментари Харесай

50 По Рихтер В Политиката! Никой Български Политик Не Е Правил Това, Което Направи Корнелия Нинова Току-Що! Край!

Тя сложи този ултиматум, откакто левицата внесе искане за оставката на Главчев с 88 подписа. До него се стигна, откакто през вчерашния ден той в профил нея и депутата Антон Кутев от парламентарното съвещание.

Още през вчерашния ден всички социалисти напуснаха пленарната зала, а през днешния ден отхвърлиха да влязат въобще. Същото направиха и Движение за права и свободи и по този начин Народното събрание едвам стартира работа след три опита за събиране на кворум.

На умишлен брифинг Нинова съобщи:

„ Ще участваме единствено в три съвещания в зала, а те са – гласуването на оставката, разискването и приемането на бюджета на страната и избор на съмнение. Ще си платим санкциите за тези отсъствия от работа, ще участваме в съвещанията на комисии. През останалото време, всички народни представители от „ Българска социалистическа партия за България “ отиват в регионите си, където започваме срещи и диалози “.

Тя разяснява още, че ГЕРБ основават политическо напрежение преди европредседателството.

" Вчерашният ден беше извънредно значим за България и за председателството на Съвета на Европейски Съюз. Вие не разбрахте, само че след съществени старания от наша страна, през вчерашния ден трябваше Кристиан Вигенин да внесе план за общо решение на Народното събрание с подписите на всички ни, за целите по председателството. Минути преди този момент - ръководителят на Народното събрание изгони водача на най-голямата опозиционна партия “, посочи Нинова.

Тя акцентира, че Българска социалистическа партия са поели ангажимент да оказват помощ на държавното управление и да търсят национално единодушие по тези тематики. И добави, че през днешния ден партията ще изиска среща с всички европейски посланици, пред които ще показа целите си за бъдещето на Европейски Съюз.

„ Ще ги осведомяваме също по този начин, че жестоко се нарушават правилата на правовата страна, погазва се парламентаризмът, постанова се цензура върху разнообразни отзиви, не се зачитат и европейски демократични полезности за плурализъм и независимост на мненията “, добави водачът на левицата.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР