Тя посочи, че парите за превенция, защита и работа с

...
Тя посочи, че парите за превенция, защита и работа с
Коментари Харесай

Експерти: С бюджет от 450 хил. лева борим домашното насилие. Как ...

Тя уточни, че парите за предварителна защита, отбрана и работа с причинителите, са 450 000 лв.. Междувременно броят на случаите на домашно принуждение не понижава. 

„ Националната стратегия (Национална стратегия за предварителна защита и отбрана от домашното принуждение за 2024 – 2026 г.) има доста действия, само че всяка една би трябвало да бъде задействана, с цел да има смяна. Няма Национална осведомителна система, която да включва всички случаи на домашно принуждение ”, изясни Флечър.

 

В Националната стратегия не се вижда подобен указател, това е червен байрак. Има и други въпроси – вярно ли са разпределени предпазените жилища съгласно потребностите на дадена област и броя на популацията или още веднъж ще има недостиг, запита тя.

 

Според психолога от фондация „ Анимус ” Катя Кръстанова в новата Национална стратегия няма нищо ново. Бюджетът е еднакъв от 2011 година „ Ще продължи дефицитът на услуги. Парите са и за отбрана на потърпевшите, и за създаване на нови предпазени жилища. Това е незабележим бюджет ”, сподели Кръстанова. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР